TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Jeg ser på treninga her at det er bra humør. Det bølger jo litt i prestasjonene – og vi må selvfølgelig, etter kampen i helgen som jeg ikke så, men hørte om – opp et langt, godt hakk med tanke på nivået. Vi møter en helt annen type lag nå. Men vi har gjort det før og kan klare det denne gangen også.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
For Rosenborg - PSV har en litt god, gammel klang over seg.
– Det er nostalgi, vettu. Det er artig å tenke på. De har vært her en gang før (2004), og da ble det et knepent tap, og vi må jo revansjere det. Jeg får håpe de vet om det alle sammen, for nå skal vi ta dem. Vi vet at PSV er et veldig godt lag, men jeg har fortsatt trua til det motsatte er bevist.
Den første gruppespillkampen endte med tap, mot LASK i Østerrike. 1-0 ble det til vertene på Linzer stadion. Dermed er Rosenborg avhengig av et godt resultat, og aller helst tre poeng, mot det nederlandske storlaget på Lerkendal.
– Ja, det er ikke noe tvil om det. På hjemmebane er det tre poeng som gjelder. Hvis vi ikke klarer det er jo mer eller mindre toget gått. Så vi må ha tro på at det kan gå, starte på trening og bygge oss opp. Det er 21-kamp, flomlys ... det passer oss. Jeg tror vi kan slå godt fra oss, sier Sørloth.
Se intervjuet med Sørloth her. Saken fortsetter under:

Ble drillet

På treningen dagen før dagen drillet Eirik Horneland og assistent Karl Oskar Emberland inn en ellever, med en ny fronttrio. Etter alle solemerker startet Bjørn Maars Johnsen i midtspiss-rollen, mens Samuel Adegbenro og David Akintola tar plass på hver sin kant.
– Vi har ikke fått noe offisielt lag, men jeg ser jo jeg også at Bjørn er i midten der. Det er et valg trenerne tar, og jeg håper det går veldig bra. Hvis det blir forandring får vi håpe Alexander (Søderlund) kommer inn og viser seg fra sin beste side. Jeg tror på at laget som er tatt ut er det beste, og at vi slår PSV.
– De har jo spilt litt med to midtspisser, eller altså en sidespiss som er det blitt døpt. Hva tenker du om det?
– Jeg er jo hjernevasket, og må få lov til å si at den hjernevaskinga er slik at vi har to breddespisser, hvis man skal kalle det for sidespisser, og de er brede. Og jeg liker ikke at det to typiske midtspisser som okkuperer plassen, fordi da får du mindre bredde. Nå ser det ut til at det blir Samuel på den ene siden og David på den andre, som jeg liker mye bedre, sier Sørloth til Eurosport og legger til:
– Men det er jo et valg som gjøres av og til, og vi må bare respektere det. Men som sagt, jeg er jo hjernevasket på 4-3-3 slik 4-3-3 skal være.
Og Sørloth, han har trua:
– Absolutt. Jeg har alltid trua til det motsatte er bevist. Slik er jeg bygd, og slik vil jeg alltid være bygd, sier den tidligere landslagshelten og setter opp sitt store, karakteristiske smil.

– Må opp på et høyere nivå

Bjørn Maars Johnsen kjenner til PSV fra tiden i Nederland, og er klar for å spille som enslig midtspiss.
– Vi har trent mye sammen, men fortsatt ikke spilt sammen. Jeg vet at de er veldig raske spillere og gode vinger, men man vet aldri. Kanskje spiller de med Alex (Søderlund) på høyre, vi får se hva som skjer.
– Er det fint for deg som midtspiss å ha to klassiske vinger som kommer mye rundt og til innlegg og slike ting?
– Det hjelper. Det var slik jeg scoret mange mål i ADO. Selvsagt er det noe jeg foretrekker. Men alt er OK når du spiller med gode spillere på et så høyt nivå som i Rosenborg. Vi må bare opp på et høyere nivå enn vi var på i Østerrike. To vinger kan hjelpe, men vi kan uansett spille bra, sier Maars Johnsen til Eurosport.
Se hele intervjuet med Maars Johnsen her (saken fortsetter under):
Etter det Eurosport har grunn til å tro starter Rosenborg slik mot PSV:
Andre Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Gustav Valsvik, Birger Meling - Anders Trondsen, Marius Lundemo, Mike Jensen - David Akintola, Bjørn Maars Johnsen, Samuel Adegbenro.
Alexander Søderlund sier følgende om benkingen:
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38