• Se Mjøndalen - Rosenborg i Eliteserien søndag 22. september kl. 20.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
LINZ, ØSTERRIKE (Eurosport.no):
– En god mulighet til å få med seg både ett og tre poeng, så vi kommer til å gå ut å angripe, sier Rosenborgs Pål André Helland til Eurosport før møtet med LASK Linz i Europa League torsdag.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Han meldte seg selv spilleklar onsdag, etter å ha fått en støtskade som holdt han ute i Eliteserie-kampen mot Lillestrøm forrige uke. Han forteller at det klare målet er å gå videre fra gruppen.
– Selvfølgelig. Nå har vi vært med i mange nok år og nå har vi lyst til å ta oss videre.
Rosenborg er i gruppe med LASK Linz, PSV og Sporting Lisboa, og først ut er bortekampen mot LASK torsdag kveld. Helland mener det største utfordringen mot laget fra Østerrike blir å score flere mål enn dem.
– Det er et hakk opp tempomessig hvis man sammenligner med Eliteserien. Så hvis vi fort kommer inn i det europeiske tempoet, så er vi god nok som lag til å få med oss noe.
Saken fortsetter under:

– En god periode

Rosenborg-trener Eirik Horneland tror Sporting Lisboa er favorittene i gruppen og at det kan bli jevnt mellom Rosenborg, PSV og LASK på andre plassen.
– Jeg tror det er brukbare muligheter. Vi starter i dag, så får vi se hvor dyktige vi er til å produsere noe her, sier Horneland til Eurosport.
Rosenborg kommer fra en rekke på ni kamper uten tap i Eliteserien, sist med 3-1-seier over Lillestrøm.
– Vi har vært bra i en god periode. Vi har vokst gjennom sommeren, vi har gjort gode prestajsoner og vi har begynt å satt et tydeligere spill og det er gledelig. Nå skal vi prøve å bygge videre på det, for vi har enda mer å ta ut i laget, sier RBK-treneren og legger til at det ikke blir store endringer i laget fra det som spilte mot LSK.
Se hele intervjuet med RBK-treneren her. Saken fortsetter under:

Ønsker å score mål

Også Bjørn Maars Johnsen så frisk ut på treningsfeltet dagen før Europa League-kampen. Han mener alt kan skje i torsdagens kamp.
– Det kommer til å bli vanskelig. I de første kampene i Champions League og Europa League, så ser man at alt kan skje. Spesielt når de spiller hjemme. Så vi må gå utpå med selvtillit.
27-åringen fikk sine to første scoringer for Rosenborg mot Lillestrøm, nå håper han å gjenta det i Europa League-debuten.
– Det er planen, så vi får se, sier han med et smil.
Maars Johnsen spilte midtspiss i kampen mot Lillestrøm, med Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro på hver sin side. Se hva han sier om rollen sin her:
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53