RBK-spiss Maars Johnsen har spilt i den nederlandske æresdivisjonen siden 2017, for både ADO Den Haag og AZ Alkmaar. Han kjenner derfor PSV godt.
Nå er han utlånt til Rosenborg, men ifølge trener Horneland har han ikke vært involvert i kartleggingen av torsdagens Europa League-motstander.
– Det kunne jeg sannsynligvis gjort, men som profesjonell trener bruker du mye tid på å se på motstandere. Jeg tror ikke han kan fortelle oss mye vi ikke allerede vet, sa han på onsdagens pressemøte på Lerkendal.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Jeg vil at han skal fokusere på sin prestasjon, i stedet for å hjelpe meg, tilføyde rogalendingen.

Bedre enn mot FKH

PSV ble Haugesund-spillernes overmenn i Europa League-kvalifiseringen. Horneland mener samtidig at det ikke har vært så mye å lese ut av kampene mot gamleklubben.
– Med all respekt for Haugesund, de gjorde en bra figur mot PSV, men PSV er på et mye, mye høyere nivå nå. De hadde akkurat startet sesongen da de spilte kvalifiseringskampene. Det er mye høyere tempo i kampene deres nå, sa han.
Rosenborg innledet Europa League med 0-1-tap for LASK Linz. Resultatet lyver. Trønderne kunne fort tapt med langt flere mål.
Horneland tror det blir vrient også mot PSV.
– Det er et ungt lag. De har mye fart og gode kvaliteter. Det er et litt nytt lag sammenlignet med i fjor, så de er i ferd med å bygge seg opp. De har spillere som kan skape problemer på kontringer, i bakrom og med hensyn til ferdigheter, sa RBK-sjefen.
Rosenborg måtte nøye seg med 0–0 mot Brann i serien lørdag. Dermed er Hornelands mannskap 12 poeng bak Molde på tabelltoppen når sju serierunder i Eliteserien.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53