• Se Rosenborg - Molde søndag klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Skaff tilgang her!
Sporting - Rosenborg 1-0
– Vi er først og fremst skuffet, for her kunne vi fått med oss noe, sier Eirik Horneland til TV2 etter kampen. Han tar med seg en del positivt fra kampen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Dette er definitivt det beste vi har gjort i gruppespillet. Et fint steg i riktig retning for oss, sier han før møtet med rival Molde søndag.
Med null poeng i Portugal har RBK et meget tungt utgangspunkt før de tre siste kampene i Europa League. Halvveis inn i gruppespillet. PSV leder gruppe D med 7 poeng, mens Sporting er nummer to med seks poeng. LASK fra Østerrike står med fire poeng på tredjeplass, mens Rosenborg står uten poeng etter tre strake tap.

Sporting-dominans

Det portugisiske hjemmelaget dominerte fra avspark og eide ballen. Etter et drøyt kvarter fikk Sportings største stjerne, Bruno Fernandes, et frispark fra rett utenfor boksen som han dundret i tverrliggeren.
Mye handlet om vertene. Noen minutter senere måtte RBK-keeper André Hansen varte opp med en god redning etter at Luciano Vietto stupte fram og sende i veg en god heading på mål. Keeperen var raskt nede og avverget scoring. Bare noen minutter senere måtte han i aksjon igjen da en RBK-pasning ble snappet opp av en motspiller rett foran trøndernes 16-meter. Skuddet fra Sporting-angriperen ble holdt unna nettmaskene, igjen av Hansen.
David Akintola fikk en mulighet etter at Samuel Adegbenro hadde driblet seg fram på venstrekanten. Akintola rev seg fri inne i 16-meteren, men traff ikke sikkelig med avslutningen. I tillegg hadde RBK en ball i tverrliggeren etter et klareringsforsøk fra hjemmelaget som gikk via en annen Sporting-spiller, i tverrliggeren, på strek og ut igjen.
Etter pause var det lenger mellom høydepunktene, og tidvis ganske laber kvalitet på det som foregikk ute på matta. Rosenborg lå lavt i banen og så ut til å hadde brukbar kontroll på Sporting, som slet med å finne en vei gjennom RBK-forsvaret. Everton-eiendommen Yannick Bolasie testet skuddfoten fra spiss vinkel og om lag 16 meter, men Hansen hadde en god dag mellom stengene og reddet igjen.
Den tidligere Barcelona-spilleren Jeremy Mathieu dro til skikkelig på et frispark i det 68. minuttet, men den gangen snek ballen seg så vidt på utsiden av stolpen.

Seirsmålet

Og rett etterpå fløt det skikkelig Sportings vei. Bolasie vant en duell i RBKs 16-meter og sendte ballen mot mål. Der traff han Even Hovland, som styrte ballen så den fikk en ekkel retningsendring. Hansen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å sende den andre steder enn opp i eget nettak.
Etter baklengsmålet tok Rosenborg seg opp flere hakk, og i desperasjonen etter poeng kom også mulighetene. Med tolv minutter igjen av ordinær tid kombinerte Gjermund Åsen og Vegard Eggen Hedenstad fint på sin høyreside før sistnevnte slo et perfekt innlegg til Anders Konsradsen som sto helt umarkert på fem meter. Nordlendingen bommet imidlertid fullstendig på ballen, på det som var en svær mulighet for til å utligne for trønderne. På en corner like etterpå var Bjørn Maars Johnsen nære på å score med hodet, men han traff for dårlig.
Rosenborg klarte aldri få ballen over mållinja, og tapte dermed kampen. Dette var lagets 13. strake kamp i Europa uten seier.
  • Se Rosenborg - Molde søndag klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Skaff tilgang her!
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53