• Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss! Skaff tilgang her.
Rosenborg - Sporting 0-2
Etter at LASK Linz slo PSV med 4-1 og RBK tapte mot Sporting, så har ikke lenger trønderne mulighet til å avansere fra gruppespillet i Europa League. Etter fire kamper står laget med null poeng, åtte baklengsmål og bare ett mål.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Gruppen er veldig åpen med ni poeng for Sporting, mens LASK og PSV har syv poeng hver. Det eneste som er sikkert etter fire spilte runder, er at Rosenborg blir sist i gruppen.
– Første omgang var for dårlig, men den andre var OK. Vi slapp inn mål på dødball igjen, og så gjorde vi en feil som førte til det andre målet. Igjen greide vi ikke å score selv, sa RBK-kaptein Mike Jensen til TV 2.
– Vi hadde en klar plan, men vi greide ikke å utføre den. Jeg er veldig skuffet.

Coates-scoring

RBK var nødt til å vinne kampen for å holde liv i håpet om å ta seg videre fra gruppespillet i Europa League, men allerede etter et drøyt kvarter klarte portugiserne sette ballen i nota. Rosenborg fikk slått unna et forsøk fra hjørnespark, men en Sporting-spiller plukket opp returne og svingte ballen tilbake inn i 16-meteren. Der glapp det i markeringen for trønderne, og Sebastian Coates dunket inn ledelsesmålet med hodet.
Even Hovland fikk en skuddmulighet fra kloss hold på en retur etter frispark ti minutter senere, men under press av motspiller maktet han ikke få ballen innenfor ramma.
Sporting doblet sin ledelse 37 minutter inn i kampen etter at Marius Lundemo ga vekk ballen inne på egen halvdel slik at Lisboa-laget fikk kontre. Stjernespiller Bruno Fernandes fikk tid og rom å boltre seg i, og avslutningen dunket han via Lundemo og i mål bak André Hansen. Anders Trondsen fikk en fin mulighet med et skudd i steget fra kloss hold fem minutter før pause, men sendte ballen over mål. Med 0-2 måtte hjemmelaget tåle pipelyder fra Lerkendal-publikummet på vei inn til pausepraten.

Klarte aldri svare

Andreomgangen var mer åpen, all den tid Rosenborg spilte med mer risiko. Tore Reginiussen vant en duell i 16-meteren etter hjørnespark fra bare noen få meter, men bommet litt i timingen, som gjorde at ballen gikk rett til side for mål. En drøy time inn i oppgjøret var Samuel Adegbenro nære på å redusere etter at Alexander Søderlund headet et innlegg tilbake inn i feltet mot nigerianeren, men Sporting-keeper Renan Ribeiro kom først på ballen og fikk slått unna. I en situasjon like i forkant var RBK heldige som ikke fikk straffespark mot seg etter av Hovland var uvøren i eget felt og dunket angrepsspiller Luciano Vietto i bakken, uten at dommeren pekte på ellevemeteren.
Med snaut ti minutter igjen av ordinær tid fikk Vietto en ny gavepakke av Rosenborg-forsvaret som ikke lykkes med pasningsspill i egen 16-meter. Argentineren fikk skyte fra god posisjon, men traff keeper Andre Hansen i nesa, og hjemmelaget fikk etter hvert klarert.
Marius Lundemo og Gjermund Åsen fikk hver sin skuddmulighet etter 85 minutter. Førstnevnte plasserte først et skudd mot nærmeste stolpe, men Renan Ribeiro ga retur. Åsen gikk for kraft, men heller ikke han klarte å overliste målvakten, i det som ble en av Rosenborgs største målsjanser denne kampen.
Søndag har Rosenborg muligheten til å slå tilbake med Bodø/Glimt som motstander i Eliteseriens tredje siste runde.
  • Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss! Skaff tilgang her.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53