Molde-magi sikret glimrende Europa League-utgangspunkt

Oppdatert 08/08/2019 klokken 22:27 GMT+2

Magnus Wolff Eikrem, Eirik Hestad og Martin Ellingsen sørget for 3-0 i Molde mot greske Aris.

Magnus Wolff Eikrem

MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
Molde-Aris 3-0
Molde gikk ikke ut i det tempoet man har sett de styre Eliteserie-kamper i på Aker Stadion tidligere i år, men etter hvert skulle vi se hjemmelaget i kjent stil i den 3. kvalifiseringsrunden til Europa League.
Etzaz Hussain fikk tillit på Moldes midtbane på grunn av sin erfaring og var en av de aller beste innledningsvis med måten han styrte tempoet på, og Molde skulle etter hvert få belønning for sin tålmodighet.
Men det var en annen mann som skulle score kampens første mål. Som så mange ganger før var igjen Magnus Wolff Eikrem sist på ballen. De hvite og blå rullet opp langs høyresiden, og spilte lekre kombinasjoner i Aris-boksen, før bursdagsbarn Eikrem (29 år) fikk æren av å avslutte kampens vakreste angrep. Da var det spilt 26 minutter.
– Det er den beste gaven det her. Jeg tror det er første gangen jeg har vunnet på bursdagen. Det var utrolig godt, sa Eikrem til Eurosport etter kampen.
(Saken fortsetter under):

Stod i kø for å doble ledelsen

Molde økte ledelsen til 2-0 like etter. I likhet med det som var tilfellet på den første scoringen var en upresis Aris-pasning det som lot Molde overta ballen på motstanders banehalvdel. Gjestenes keeper, Julián, forsøkte å rette opp egen feil, men Molde-spillerne stod på rekke og rad for å putte ballen i mål. Faktisk så det ut til at de skulle ødelegge for hverandre, men Eirik Hestad klarte å sette returen fra skuddet til Leke James.
Erling Moe etterlyste mer fart på ballen i pausen og James gjorde i hvert fall det han kunne med 25 minutter igjen. Molde-spissen rykket fra kaptein Fran Vélez og spanjolen så ikke noen annen utvei enn å ta et voldsomt tak i drakten til James. Som bakerste mann frarøvet han Molde en åpenbar scoringsmulighet og fikk se det røde kortet.
Molde hadde flere muligheter til å gå opp til 3-0 og like før 90 minutter traff Martin Ellingsen perfekt på et langskudd. Dermed har de med seg 3-0 og et glitrende utgangspunkt til Hellas neste torsdag.
Det var heller ingen ulempe for Molde at Aris ikke er i sesong i hjemlig liga.
Vinneren av dobbeltoppgjøret går til Europa League-playoff. Der møter de enten FK Partizan eller tyrkiske Malatyaspor.