Eurosport

Lei av skadetrøbbel: – Å bygge igjen er forbanna tungt

Lei av skadetrøbbel: – Å bygge igjen er forbanna tungt

07/07/2019 16:09Oppdatert 07/07/2019 16:33

Jostein Grindhaug har sett flere spillere bli utilgjengelige på grunn av skader. Treneren synes det er tungt at klubben sjeldent får ha sitt beste lag på banen.

Flere av Haugesunds viktigste spillere sitter for tiden på tribunen, av ulike årsaker. Blant dem er Aleksander Stølås (skadet ut sesongen) og Ibrahima Wadji (testet positivt for doping og avventer dom).

Haugesund-trener, Jostein Grindhaug skulle gjerne sett at situasjonen var en helt annen.

– Vi har begynt helt på nytt igjen. Vi følte vi hadde noe på gang og vi gledet oss vanvittig til å gå inn i den perioden her. Så får vi Våge Nilsen ut, vi får Stølås ut og vi får Wadji ut. Vi får det vi har bygd opp litt i grus og å begynne å bygge nå igjen er forbanna tungt, men det er der vi er, sier han til Eurosport.

Lang skadeliste

I tillegg til de tre treneren nevner er Ben Karamoko, Anthony Ikedi og Dennis Horneland også ute.

Det gjør at troppen ikke er særlig bred for tiden, noe som kan være både positivt og negativt, forteller han.

– Det er alltid marginalt i Haugesund, og det er sånn kalkulert risiko du tar. Det gunstige med det er at de som var lengst unna i starten får muligheten og de kommer ofte fra dine egne rekker. Klarer du å stå det av i de periodene så har du skapt nye Eliteseriespillere og det er litt sånn man må tenke.

Blant disse spillerne finner vi Martin Samuelsen og Niklas Sandberg som startet forrige kamp, da de spilte 0-0 mot Viking.

Video - Spøker med lagkompisens målfeiring: – Til å være Matti så er det en sekser

01:24

Europa-spill

Det har også versert litt rykter om Bruno Leite kan være på vei bort fra Haugalandet, men å selge spillere er ikke det som ligger lengst frem i hjernen på Grindhaug.

– Det sier seg selv hvis man går inn og studerer troppen vår så har vi 15 utespillere og det må vi ha på de neste kampene.

Samtidig utelukker han ikke noe salg, men han forteller at de ikke har tenkt noe særlig på overgangsvinduet før det åpner i august. I tillegg møter de Cliftonville i Europaligakvalifiseringen om bare noen få dager.

Å spille i Europa igjen er noe som gleder 46-åringen der de møter det nord-irske laget som slo ut Barry Town FC fra Wales i første kvalifiseringsrunde.

– Cliftonville er det desidert beste laget av de to der. De spiller på en dårlig kunstgressbane og er faktisk et okey spillende lag. Over to kamper håper vi at vi kan karre oss videre, forteller han.

Video - – Vi har ikke penger til å gå ut på markedet å kjøpe slik som de største klubbene

02:18