LINZ/OSLO (Eurosport.no)
LASK – Rosenborg 1-0 (1-0)
– Det er helt dritt. Det er en altfor dårlig prestasjon.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Mike Jensen var tydelig irritert og forbanna i intervjuet med TV 2 etter kampen og slo ut med armene.
– Det er altfor mange feil. Vi spiller feil. Vi slår for mye langt og får ikke tak i ballen. Det var mange ting som var dårlige idag, sa han.
På spørsmål om det blir vanskelig å ta seg videre etter at man har møtt gruppas antatt svakeste lag, svarte han:
– Det er spilt én kamp, det gidder jeg ikke svare på nå, før han forlot intervjuet.

Skapte nærmest ingenting

Norges eneste håp i europeisk fotball denne høsten kom svært dårlig igang i Østerrikes tredje største by. Hornelands menn virket noe sjokkert i starten og slapp til flere målsjanser fra hjemmelaget. LASK hadde tidlig en mulighet med Tetteh, før samme mann minutter senere ble hindret av en svært solid André Hansen.
I tillegg var den brasilianske spissen Klauss i storform. Han kom til flere muligheter, men heldigvis for RBK skortet det på avslutningene.
Rosenborg kom dog mer og mer med i kampen. Utover i den første omgangen tok de over initiativet og så stadig mer ballsikre ut. På ett tidspunkt trillet de ballen fram og tilbake inne i østerrikernes 16-meter, uten at noen av Rosenborg-spillerne valgte å fyre avgårde en avslutning.
I stedet raknet RBK dypt inne i overtiden før pause. LASK kjempet seg til en corner. Den ble svingt inn og James Holland ekspederte. 1-0 til LASK var et faktum rett før hvilen.
Det kunne fort blitt 2-0 rett etter pause. Klauss var nok en gang på farten og kom helt alene med RBKs sisteskanse. Alene med Hansen kippet han ballen til side for mål. Nordmennene slapp med skrekken. Man trodde kanskje Rosenborg skulle ta flere sjanser framover, men Hornelands spillere slet med å holde på ballen i store perioder av andreomgangen.
Omsider kom to bytter da Ceide erstattet en sjeldent tam Bjørn Maars Johnsen, mens Trondsen kom inn for Lundemo. Da var det kun 15 minutter igjen av ordinær tid. Men det som skulle bli en sluttspurt, ble aldri noe mer enn et tamt forsøk. Heller ikke de siste minuttene klarte Rosenborg å skape en farlig målsjanse, og da endte det med tap mot LASK.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53