Fotball
UEFA Europa League

Grindheim matchvinner – sikret Haugesund viktig bortemål

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Christian Grindheim

Foto: Eurosport

AvEurosport
11/07/2019 på 20:38 | Oppdatert 11/07/2019 på 20:48

Christian Grindheim scoret vinnermålet rett før pause da Haugesund fikk en god start på europaligakvalifiseringen med 1-0-seier borte mot Cliftonville.

  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Haugesund var klart best og hadde full kontroll inntil Torbjørn Kallevåg i det 79. minutt ble sendt av banen med direkte rødt kort etter at han i forsøket på å nå en ball på vei ut over sidelinja sparket hjemmespilleren Conor McDermott i ansiktet.

Eliteserien

Får én kamp karantene etter det røde kortet mot Glimt

04/07/2020 PÅ 08:48

I undertall måtte Haugesund stå imot et visst press det siste kvarteret, men store sjanser greide ikke vertene å skape på hjemmebanen Solitude. Borteseieren var fullt fortjent.

Haugesund burde ha tatt ledelsen halvveis i første omgang på kunstgresset i Belfast, men Ibrahima Konés avslutning ble på mirakuløst vis reddet på streken.

Skjøt selv

Etter fint forspill av Mikkel Desler og Martin Samuelsen på høyresiden brøt Grindheim gjennom i feltet. Uselvisk la 36-åringen ballen til siden for Koné, som tilsynelatende bare trengte å sette foten til. Han skjøt forbi keeper, men på streken kastet en forsvarer seg og greide med hjelp av stolpen å holde ballen ute.

Birk Risa med klar Rosenborg-beskjed

00:02:01

Neste gang Grindheim fikk sjansen valgte han å skyte selv, og dermed var FKH i ledelse. Det skjedde i det 42. minutt, igjen etter at gjestene kom fram på høyresiden. Deslers flate innlegg nådde Grindheim, som behersket skjøt i mål.

Det var nesten det siste Grindheim gjorde i kampen. FKH-kapteinen ble byttet ut ved pause.

LES OGSÅ: Kalddusj på overtid gir Brann vanskelig utgangspunkt

Kontroll

Haugesund hadde kontroll defensivt og slapp hjemmelaget til svært lite. Laget greide ikke å skape særlig mange sjanser selv, men Niklas Sandberg gjorde et godt forsøk med et frispark fra 25 meter tidlig i 2. omgang. Skuddet hadde retning mot hjørnet, men keeper kastet seg og slo ballen ut.

Koné pådro seg gult kort da han gikk opp i en hodeduell med albuen først, og noen minutter senere ble han byttet ut selv om det var spilt bare en halv time.

Med torsdagens borteseier har Haugesund alle sjanser til å sikre seg avansement til neste runde i europaligakvalifiseringen, der østerrikske Sturm Graz venter.

(©NTB)

Oldrup Jensen: – Det er mye fisking

00:00:45

Eliteserien

Selvmål senket Start på overtid: – Ekstremt bittert

01/07/2020 PÅ 18:08
Eliteserien

Børufsen forlenger kontrakten

30/06/2020 PÅ 09:00
Relatert
FotballUEFA Europa LeagueCliftonvilleHaugesund
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen