Haugesund imponerte stort i det første møtet med Sturm Graz og sikret seg et godt utgangspunkt med 2-0-seier på Haugesund stadion. Torsdag venter en tøff returkamp i Østerrike, mot et lag som i helgen serieåpnet med 3-0 hjemme på Liebenauer Stadion.
Sturm Graz-supporterne pleier å lage et voldsomt leven på hjemmekamper. Mot Haugesund torsdag blir det en litt annerledes atmosfære. Da vil nemlig støtten fra hjemmepublikummet bestå av barn og unge under 14 år.
UEFA har nemlig ilagt Sturm Graz tilskuerforbud etter at det ble kastet en gjenstand fra tribunen som skadet en assistentdommer i fjorårets europaligakvalifisering mot AEK Larnaca.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59

– Framtidens fans

Unntaket er barn og unge under 14 år, samt bortesupportere. Det er muliggjort med en ny paragraf fra UEFA, rapporterer den østerrikske kringkasteren ORF.
Derfor har Sturm Graz mobilisert for å fylle opp stadion med fremtidens voksne supportere. På hjemmesiden opplyser de om at det mandag kveld var 2700 påmelde barn til kampen.
– De yngste er fremtidens fans. Til tross for straffen, ønsker vi at laget skal få mest mulig støtte. Vi gleder oss til en rekke registreringer fra yngre fotballag og foreninger som støtter klubben, sa administrerende direktør Thomas Tebbich til den østerrikske avisen Kleine Zeitung før det ble klart om de skulle møte Haugesund eller Cliftonville.
De voksne blir henvist til storskjerm utenfor stadion.
– La oss kjempe sammen, og gjøre det umulige mulig, skriver Sturm Graz.

Rundt 100 fra Haugesund

Haugesund og supporterklubben Maakeberget har organisert hver sin tur, og lagt til rette for at flest mulig kan bli med å støtte rogalendingene i veien mot et eventuelt møte mellom vinneren av PSV Eindhoven og Bern.
– Vi tilbyr muligheter for publikum til å bli med på charterflyet med spillerne. Per nå har vi rundt 40 påmeldte, samt mellom 15 og 20 stykker som befinner seg på ferie eller bor andre steder slik at de organiserer turen selv, sier sportslig koordinator i Haugesund Jon Olav Rokstad til NTB.
– Totalt regner vi med 50 til 100 Haugesund-supportere i Østerrike, noe som er veldig bra for en klubb av vår dimensjon, avslutter han.
(©NTB)
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11