Getty Images

Vindheim spilte hovedrollen for Malmö

Vindheim spilte hovedrollen for Malmö
Av Eurosport

04/10/2018 23:28Oppdatert 04/10/2018 23:29

23 gamle Andreas Vindheim var bokstavelig talt i vinden da Malmö slo Besiktas 2-0 i Sarpsborgs Europa League-gruppe torsdag kveld.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!

Et innlegg seilet rett i mål bak den tyske tabbekeeperen Loris Karius til 1-0 etter 53 spilte minutter. Vindheims innlegg fra høyrekanten gikk via venstreback Caner Erkin og i mål bak Karius. Loris Karius ble verdensberømt da han sto bak to store tabber da Real Madrid slo Liverpool og vant Champions League-finalen tidligere i år.

– Det var et innlegg, men det blir ikke mål om man ikke forsøker seg, sa Vindheim.

23-åringen fra Bergen spilte på ny hovedrollen da Malmö gikk opp til 2-0 med et knapt kvarter igjen å spille. Da løp han i inn i dypet og ble felt av den tidligere nevnte backen Erkin. Dommeren dømte straffe, og lagkaptein Markus Rosenborg satte den i mål foran 17.174 tilskuere på hjemmebane.

– Vi snakket om det i pausen om at jeg skulle forsøke å komme meg mer i bakrom. Det var bare å løpe og ballen kom, og det var soleklar straffe, sa Vindheim.

Besiktas er en stor klubb i Europa og er litt av en skalp å ta for Malmö. Sist sesong ble de utslått i åttedelsfinalen i Champions League, og i 2017 var de i kvartfinalen i Europa League.

– Jeg synes at vi hadde god kontroll. Vi slapp de ikke til mange sjanser og keeperen vel bare to redninger, sa Andreas Vindheim.

Besiktas åpnet med å slå Sarpsborg i gruppe I, men etter at Sarpsborg slo Genk 3-1 torsdag kveld er det Sarpsborg som topper gruppa. Samtlige fire lag står med tre poeng, men Sarpsborg har best målforskjell.

(©NTB)

Sett denne?

0
0