Fotball
UEFA Europa League

Utspilt Rosenborg fikk fotballeksjon i Europa League

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

rbk

Foto: Scanpix

AvEurosport
08/11/2018 på 21:50 | Oppdatert 08/11/2018 på 21:56

Salzburg herjet med Rosenborg på hjemmebane og fulgte opp på Lerkendal. Rosenborg ble rundspilt og utklasset igjen da den østerrikske klubben vant 5-2.

Rosenborg - RB Salzburg 2-5

0-3-tapet på bortebane var ille nok. 2-5-tapet på Lerkendal var verre. Kun en god André Hansen gjorde at sifrene ikke ble enda styggere. Gjestene var bedre i absolutt alt, og Rosenborg ble ydmyket på simpleste vis. Publikum pep da lagene gikk til pause.

Eliteserien

Alstad gir seg i Rosenborg

14/12/2019 PÅ 11:19

Det var 1.-omgangen som ødela alt for Rosenborg.

Rosenborg lignet i perioder på det reneste småguttelaget, og RBK-forsvaret var vidåpent ved en rekke anledninger i de første 45 marerittaktige minuttene. Japaneren Takumi Minamino var tremålscorer før det var spilt 45 minutter. Etter pause var han involvert i ytterligere én scoring.

Bare fem minutter var spilt da den første satt i nota. Rosenborg-forsvaret var merkverdig passivt da Minamino banket inn 1-0 fra 17 meters hold. Ballen gikk mellom beina på Birger Meling og gjorde det vanskelig for Rosenborg-keeper Hansen å se utgangen av skuddet.

Salzburg kom til en gedigen trippelsjanse bare sju minutter senere, og bare en god André Hansen hindret ny scoring. Målscorer Minamino avsluttet ballet med å skyte over på forsøk nummer tre.

Iskaldt

Som om det ikke var iskaldt nok fra før på Lerkendal gjorde Minamino sitt annet mål for østerrikerne etter 19 spilte minutter. RBK-forsvaret hang ikke med i svingene da André Ramalho sendte en pasning i bakrom fra egen banehalvdel, og Minamino gjorde sitt tredje mål på fire europaligakamper på hel volley bak en sjanseløs André Hansen.

3-0 kom etter 37 minutter. Denne gangen var det Salzburgs nordmann Fredrik Gulbrandsen som dundret ballen i nettaket fra kloss hold på målgivende fra Stefan Lainer. Det var sistnevntes annen assist for kvelden. Åtte minutter senere satte Minamino inn sitt tredje for kvelden. Basert på det vi så av japaneren i denne kampen er det merkelig at han ikke ble sett på som god nok til å være med i sommerens VM-sluttspill i Russland.

Stygge tall

Rosenborg kom mer med etter pause, og det skulle nesten bare mangle. Samuel Adegbenro gjorde et fint reduseringsmål åtte minutter ut i omgangen etter å ha blitt frispilt av Nicklas Bendtner.

Rosenborgs midtstoppere Even Hovland og Besim Serbecic hadde en sørgelig dag på jobb, og Hovland ble notert med selvmål i det 58. minutt. Takumi Minamino nærmest spaserte seg gjennom feltet før Serbecic tuppet ballen via Hovland og i mål.

Mike Jensen reduserte på nytt like etter. Målet kom ut av ingenting, og igjen var det Bendtner som var mannen den målgivende pasningen.

Rosenborgs målforskjell etter de fire første kampene i europaligaen er stygge 3-12. Kun en storspillende André Hansen gjorde at laget i de hele tatt kvalifiserte seg til årets europaliga, og de fire kampene de har spilt til nå har dokumentert at det er noe helt annet å spille mot Start, Stabæk og Lillestrøm enn mot Celtic, Leipzig og Salzburg.

Rosenborg spilte uten Tore Reginiussen og Pål André Helland. Begge er trolig med når Rosenborg kan bli seriemester i bortekampen mot Start søndag.

(©NTB)

UEFA Europa League

RBK tok sitt første poeng i Europa League – på siste forsøk

12/12/2019 PÅ 19:55
Champions League

Champions League-eventyret over for Haaland og Salzburg

10/12/2019 PÅ 19:46
Relatert
FotballUEFA Europa LeagueRosenborgRed Bull Salzburg
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

RBK-profil kan bli lagkamerat med Sørloth i Tyrkia

FOR 24 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Fotball

Sjekk Forrens Brann-frieri

00:01:52

Mest populært

Indre Bane

Ekspertens spådom: En av disse blir toppscorer i OBOS-ligaen

I GÅR PÅ 19:46
Vis mer