To Agger-mål da Sarpsborg gikk kontrollert videre

Publisert 19/07/2018 klokken 21:05 GMT+2

Danske Mikkel Agger sto for kampens to mål da Sarpsborg sikret seg avansement i Europa League-kvalifiseringen med 2-0 over islandske IBV.

Mikkel Agger

Etter firemålsseieren på bortebane var det liten tvil om hvem som skal møte sveitsiske St. Gallen i neste runde, men Sarpsborg noterte en ny seier og vant 6-0 sammenlagt.
Sarpsborg var det klart beste laget i 1. omgang. Til tross for sin tidlige ledelse la laget seg aldri bakpå for å ri på ledelsen. Motstanderen fra Vestmannaeyar var ingen målestokk.
Mikkel Agger prøvde seg i det 13. minutt med et skudd som snek seg inn nede i det venstre hjørnet. Vertene hadde en del store og gode muligheter til å øke ledelsen, men en IBV-målvakten Halldor Pall Geirsson var i det umulige hjørnet.
IBV hadde også en god mulighet, men skuddet fra Kai Leo Bartalsstovu alene med Aslak Falch ble effektiv stoppet med en beinparade.
Seks minutter før slutt slo Agger til igjen. Geirsson var ikke med på notene da dansken fikk halvtreff på ballen. Det svake skuddet gikk rett på islendingen, som fomlet ballen i mål.
Neste stopp for Sarpsborg blir borte mot St. Gallen i 2. kvalifiseringsrunde. Den første kampen spilles 26. juli, mens returkampen på hjemmebane spilles 2. august.