Populære sporter
All sport
Vis alt

Skremmende flyopplevelse for Vindheims Malmö: – Det var ikke helt vanlig turbulens

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 19/09/2018 klokken 17:28 GMT+2

Malmö-spillerne fryktet det verste da lagets fly plutselig krenget til siden og mistet høyde på veien til Europa League-møtet med Sander Berges Genk onsdag.

Andreas Vindheim

Foto: Getty Images

Den svenske fotballklubbens spillere og trenere fikk på tur til den belgiske hovedstaden Brussel hjertet i halsen.
– Alt var stille og rolig på flyet. Plutselig krenget det, dro seg mot siden og dukket nedover. Jeg trodde det var kjørt, sier Gorgin Shoai i Malmös reisefølge til avisen Sydsvenskan.
I etterkant skal piloten ha beklaget det inntrufne. Deretter forklarte han at den plutselige turbulensen hadde sammenheng med at flyet hadde truffet en luftstrøm fra en passerende jumbojet.
Den tidligere Brann-spilleren Andreas Vindheim spiller regelmessig for MFF og var med på flyturen.
– Det var ikke helt vanlig turbulens. Vi ble kastet litt fra høyre til venstre. Men man rakk å tenke litt "hva var dette for noe?", sier Andreas Vindheim til Eurosport.no.
– Det var et par stykker som kvapp litt, men det var ikke noe veldig spesielt. Vi fikk kanskje en liten støkk, men det var ikke noe man tenker særlig over.
– Det var litt ubehagelig, men vi er her nå. Det ristet, men vi kom oss fram, sier forsvarsspilleren Rasmus Bengtsson.
Ikke alle spillerne var like redde.
– Jeg hørte på en podkast og merket knapt noe. Jeg merket mest at Behrang Safari (lagkamerat) ble nervøs, men han er flyredd, sier kaptein Marcus Rosenberg.
– Jeg tror media har hausset det litt mer opp enn det var, men det spørs hvem du spør da. Vi som har flydd til Bergen og Molde tåler nok litt mer enn de som ikke er så flyvante, sier Vindheim til Eurosport.no.
Malmö, som er ubeseiret under Uwe Röslers ledelse, møter Sander Berge og Genk i Europa League torsdag. Klubbene er i samme gruppe som Sarpsborg 08.
– Uwe (Rösler) har gitt oss et kjempeløft. Etter ferien har vi vært veldig gode. Vi har kommet i Europa og har fortsatt bra heng i toppen i Allsvenskan. Det er gode muligheter og en spennende høst i vente, sier Vindheim.
Han er optimistisk før torsdagens kamp.
– Jeg føler Europa League er litt mer vårt nivå enn Champions League. Jeg tror vi har gode muligheter i morgen, og at vi kan ta oss videre fra gruppen. Vi har vist før at vi kan hamle opp med gode lag i Europa.
Sett denne?
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame