SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
Kristoffer Zachariassen fra Sotra utenfor Bergen har markert seg som en av Sasprborg 08s aller beste spillere i Europa League, et Sarpsborg 08-lag som har overrasket mange og fortsatt har muligheten til å ta seg videre til finalespillet i Europas nest gjeveste klubbturnering.
Når Østfold-klubben gjester Genk til siste gruppespillkamp i Europa League, kan det også være «Doff» sin siste kamp i blått. På tribunen i Belgia vil det sitte representanter fra mer enn 30 europeiske klubber. De fleste av dem for å se spillere fra Genk, noe de også gjorde da belgierne gjestet Sarpsborg tidligere i vinter. Da bet de seg også merke i Sarpsborg 08s midtbanejuvel.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Spørsmålet med Kristoffer er om han forsvinner nå eller til sommeren. For jeg føler meg sikker på at han forsvinner i løpet av de to neste vinduene. Dessverre, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke, med et smil om munnen.
Han er tydelig på at klubben har som mål å utvikle spillere så de blir gode nok til å ta steget ut til større ligaer. Derfor mener han det vil være en suksess dersom Zachariassen selges videre.
Oppmerksomheten rundt sotraværingen har i lang tid vært stor. Eurosport.no er kjent med at flere klubber følger midtbanespillerens utvikling tett. I oktober ble Zachariassen plassert på 14. plass på UEFAs liste over de beste spillerne i Europa League, med en liste som utarbeides med bakgrunn i dataanalsyer av spillernes prestasjoner.

Fikk Belgia-tips

Zachariassen hevder han ikke tenker mye på interessen fra andre klubber, men har merket pågang etter suksessen han og laget har hatt i Europa League.
– Om man leverer i Europa blir man lagt merke til. Det hadde vært kult å komme seg videre, og alle drømmer vel om å nå så langt som mulig. Samtidig trives jeg så godt i Sarpsborg 08 at jeg ikke har noe hastverk, sier vestlendingen.
Han har ikke vært inne på tanken om at han torsdag potensielt kan spille sin siste kamp i Sarpsborg 08-trøya mot Genk. Likevel har han gjort seg opp noen tanker om hvilke destinasjoner det ville vært fornuftig å ta nye steg i karrieren.
– Jeg har god kontakt med Sigurd (Rosted) som snakker varmt om klubben og ligaen han har kommet til. Han sier det var et fint førstesteg ut av Norge for ham. Noe i den duren ville vært det mest optimale for meg hva gjelder utvikling, spilletid og den biten der, sier Zachariassen.
Se intervju med Geir Bakke her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Foreslår disse ligaene

Han kan se for seg en overgang til Belgia, men har også andre tanker rundt hvor det kan lønne seg å ta det neste steget.
– Belgia, Nederland eller for eksempel nivå to i Tyskland kunne vært en fin overgang. I disse nasjonene kunne jeg vært med å kjempe om spilletid og en plass på laget, sier han.
Trener Bakke mener også Tyskland kunne vært noe for Sarpsborg 08-spilleren.
– Altså, jeg tror alle klubber har brukt for en spiller som han. Han er god på små flater, men har et enormt driv med ballen, gode ballvinnerferdigheter, og er rett og slett en knakende god fotballspiller. For eksempel tror jeg han hadde klart seg veldig bra i Tyskland. Der setter de krav til disiplin. Kristoffer er i stand til å spille både etablert og kontringsspill. Han ville behersket det, sier Bakke.
– Du mener han er moden for å ta steget ut?
– Jada, han er moden. Samtidig har han mye å levere i Eliteserien fremdeles. Men jeg er trygg på at han hadde tatt nivået dersom han kom til en større klubb, sier Sarpsborg 08-treneren.

– Klart vi kan!

Med én kamp igjen av gruppespillet i Europa League har Sarpsborg 08 altså fremdeles en mulighet til å ta seg videre til utslagsrundene. Østfoldingene har tre poeng opp til gruppeleder Genk, er to poeng bak Besiktas på andreplass mens Malmö er nummer tre i gruppen med seks poeng.
Torsdag venter den belgiske serielederen.
– Om vi har sjanse! Vi slo de på hjemmebane, så hvorfor skal ikke vi gå ut der og vinne? spør Zacharissen entusiastisk.
Han gleder seg enormt til kampen.
– Vi skal gå ut på matten og spille klassisk Sarpsborg 08-fotball og spille for å vinne. Vi er nødt til å høyt press, være agressive i gjenvinningsfasen, finne korteste vei til mål og sette press på dem. Får vi seieren er vi videre, sier han.
Denne sesongen havnet Sarpsborg til slutt på 8. plass i Eliteserien etter en dalende formkurve på høstparten.
Se videointervju med Kristoffer Zachariassen her!
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31