Fotball
UEFA Europa League

Sarpsborg 08 overrasket i Europa igjen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Amin Askar

Foto: Scanpix

AvEurosport
08/11/2018 på 19:46 | Oppdatert 08/11/2018 på 20:00

Akkurat som i hjemmekampen endte det 1-1 mellom Malmö og Sarpsborg i Europa League, og spenningen om avansement lever for fullt.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen med Eurosport Player! Slik skaffer du tilgang.

Mens det var Malmö som scoret først i Sarpsborg, var det denne gangen Sarpsborg som scoret først.

Eliteserien

Slik var tidenes nedrykksthriller: Lagene fulgte dramaet – fire lag på samme poengsum

01/12/2019 PÅ 19:05

17 minutter etter pause skjedde det. Da tok Sarpsborg ledelsen, og igjen var det dansken Patrick Mortensen som markerte seg. Han stupheadet inn 1-0 etter et oppofrende innlegg av Ole Jørgen Halvorsen. Mortensen har vært svært så effektiv i Europa League denne sesongen.

Dessverre for Sarpsborg var ikke laget lenge i paradis. Kun fire minutter senere kom utligningen. Marcus Antonsson pirket inn ballen etter sløvt forsvarsspill. I de fire minuttene ledet faktisk Sarpsborg gruppen sin, men utligningen satte en effektiv stopper for det.

Det endte 1-1 også mellom Gent og Besiktas. Sander Berge kom inn fra benken på 0-1 en halvtime før slutt og scoret i det 88. minutt utligningsmålet som sendte den belgiske klubben til tabelltopp.

Gent er to poeng foran Sarpsborg og Malmö, tre foran Besiktas i en gruppe der de to siste rundene blir svært spennende. Sarpsborg ligger på 2.-plass med flere scoree mål enn Malmö.

Sarpsborg skal møte Besiktas hjemme og Genk borte i de to siste kampene.

Frisk åpning

Sarpsborg åpnet begge omgangene godt, og bare fire minutter var spilt da Rashad Muhammed stormet mot motstanderens mål, men avslutningen hans fra kloss hold gikk like utenfor. Bare to minutter senere var Sarpsborg frampå igjen. Patrick Mortensen hadde muligheten, men angrepet ble uansett avblåst for frispark.

18 minutter var spilt da de gule fra Østfold fikk seg en real kilevink. Backen Joachim Thomassen fikk seg en trøkk i kneet etter en duell og måtte av banen for behandling. Thomassen kunne fortsette, men litt av lufta gikk ut av laget. I hvert fall tok hjemmelaget mer tak i kampen og var det beste laget ut omgangen uten at de skapte all verdens av sjanser.

Det var intense, men sjansefattige 45 første minutter foran et entusiastisk hjemmepublikum. Sarpsborgs keeper Aleksander Vasyutin ble ikke satt på de store prøvene.

Ny mulighet

Sarpsborg åpnet 2. omgang som de startet den første. De gikk i strupen på svenskene, og franske Rashad Muhammed smelte ballen i stolpen med venstrefoten allerede i omgangens første minutt. Centimeterne var ikke på Sarpsborgs side.

Det var de derimot 17 minutter senere da de tok ledelsen. Den scoringen var en perle.

Sarpsborg måtte klare seg skadde Kristoffer Zachariassen. Et skulderbrudd gjorde at midtbanemannen ikke kunne spille, og for Sarpsborg var det et tap. Han har hatt en svært viktig rolle for Sarpsborg i de siste par sesongene og er ingen enkel mann å erstatte, men det skal sies at den 20 år gamle erstatteren Gaute Vetti klarte seg godt.

Sarpsborg har hatt en tung høstsesong i Eliteserien. Laget er sikret ny kontrakt og kan som best ende opp med 5.-plass. Malmö er på 4.-plass i Allsvenskan. Det er et godt hjemmelag, med serien 9-4-1 og 30-8 i målforskjell på 14 hjemmekamper i serien. Fjorårets svenske mesterlag trenes av Uwe Rösler.

(©NTB)

Eliteserien

Styrelederen til RB: – Leder laget også på søndag

25/11/2019 PÅ 17:32
Eliteserien

Ekspertenes dom i den vanvittige nedrykksthrilleren: Disse lagene rykker ned fra Eliteserien

25/11/2019 PÅ 13:58
Relatert
FotballUEFA Europa LeagueMalmö FFSarpsborg 08
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Premier League

Premier League-klubbene diskuterer kriseplan

FOR 35 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Fantasy FK

Avslører kuppet ingen har oppdaget: – Han er en skjult skatt!

00:03:35

Mest populært

Indre Bane

Ekspertens spådom: En av disse blir toppscorer i OBOS-ligaen

I GÅR PÅ 19:46
Vis mer