Oppdatert 23/08/2018 klokken 21:54 GMT+2

Foran fullsatte tribuner vant Sarpsborg 08 3-1 mot israelske Maccabi Tel Aviv.

Matti Lund Nielsen

Sarpsborg 08 - Maccabi Tel Aviv: 3-1 (2-1)
Bortekampen i Israel blir en spennende affære for alle som liker norsk fotball. Sarpsborg har en alle tiders mulighet til å ta seg til gruppespillet i Europa League etter det gode utgangspunktet i torsdagens kamp i siste kvalifiseringsrunde.
– Vi fulgte kampplanen og gikk rett i strupen på dem. Det var kanskje en litt voldsom start, men vi sier ja takk til det. Vi gjorde oss fortjent til det ved å gå høyt i banen og stresse dem. Det er all honnør til oss. Gutta la ned en fantastisk jobb i dag, sa Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen til NTB etter den sterke seieren.
Det eksploderte fra start foran et rekordstort publikum på Sarpsborg stadion. Hele 6363 tilskuere fikk med seg pangåpningen til de blåhvite.
Tobias Heintz satt 1-0 til hjemmelaget etter kun ett minutt og elleve sekunder. Seks minutter senere ble det blåst for straffe. Patrick Mortensen ble sparket i fjeset av Eitan Tibi på vei igjennom, og straffesparket var soleklart. Keeper Predrag Rajkovic kastet seg riktig vei, men Matti Lund Nielsen fikk den inn i buret og økte til tomålsledelse.
Det viste seg å bli en målrik start på kvelden på Sarpsborg Stadion. Nye seks minutter og dommer pekte igjen mot straffesparket, denne gang var det på motsatt side av banen. Tidligere Vålerenga-spiss, islandske Vidar Örn Kjartansson, var trygg fra straffemerket for laget fra Israel.
Maccabi Tel Aviv kom til en rekke store muligheter før de første 45 var ferdigspilt, men S08 slapp unna med skrekken. Lagene gikk da til pause med 2-1.

Kampens tredje straffe

Ti minutter inn i andre omgang ble Muhammed felt av keeper. Reprisen viste at hendelsen nok fant sted utenfor 16-meteren, men dommeren blåste straffe. Og ny tur til straffemerket skulle bety nok en scoring. Patrick Mortensen var tryggheten selv og økte hjemmelagets ledelse.
Flere mål ble det ikke i torsdagens oppgjør. Dermed tok Sarpsborg 08 en knallsterk 3-1-seier mot laget fra Israel. Nå gjenstår returoppgjøret på bortebane torsdag 30. august.
Før den kampen skal Sarpsborg 08 i aksjon i Eliteserien. Søndag møter østfoldingene Kristiansund.