Oppdatert 05/10/2018 klokken 00:44 GMT+2

Sarpsborg 08 banket Sander Berges Genk i klubbens første Europa League-hjemmekamp.

Doff Sarpsborg

SARPSBORG (Eurosport.no):
– Vi kommer ikke til å være i Europa League hvert år, men når vi først er her, så får vi gjøre vårt beste.
Ordene tilhører Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen i minuttene før Østfold-klubben entret matten til klubbens første Europa League-gruppespillkamp hjemme på Sarpsborg stadion.
Syv strake tap og 6-16 i målforskjell var fasiten før kampen, en rekke ingen øst for Råde så ut til å bry seg det døyt om.
7885 tilskuere fikk se Patrick Mortensen sende hjemmelaget i føringen før kampuret hadde rukket å runde fem minutter.
En mellomting mellom skudd og innlegg fra Jon-Helge Tveita fant Mortensen som styrte inn 1-0 med en frekk flikk.
Like etter kunne Kristoffer Zachariassen doblet sjokket for gjestene, men midtbanespillerens heading gikk like over mål.
Hjemmelaget hadde åpenbart bestemt seg og durte på i åpningsminuttene.
Nok en gang var Zachariassen farlig frempå, denne gangen med høyrefoten, men 23-åringens andre avslutning landet også på den beskjedne tribunen bak Daniel Vukovic' mål.
Se intervjuet med Kristoffer Zachariassen her (saken fortsetter under videoen):

Holdt på å rote det til

Knappe 20 minutter ut i kampen hos vertene på å rote det skikkelig til for seg selv. Joachim Thomassen spilte en tilsynelatende ufarlig pasning tilbake mot Aleksand Vasyutin i 08-målet, men den russiske sisteskansen var allerede på vei motsatt retning.
Publikum holdt på å sette både pølse og vaffel i halsen, men sisteskansen rakk å renske unna før det var for sent.
Gjestene fra Belgia virket å spise seg mer og mer inn i kampen, og kom på flere gode overganger. Leandro Trossard og lagkameratene manglet presisjonen for å få hull på byllen.
Sarpsborg var heller ikke ufarlige når de kom fremover. Et godt skuff av målscorer Mortensen sendte Vukovic ut i full strekk, men Genks sisteskanse fikk slått unna.
Ti minutter før pause burde det stått 1-1 da nevnte Trossard rev seg fri på ventrekanten og serverte på tvers til Dieumerci Ndongala, men nok en gang manglet Genk de siste små centimeterne.
Resten av omgangen forløp seg uten de helt store sjansene, og hjemmepublikummet kunne med stolthet klappe sine helter inn til en velfortjent pause.

Pangstart etter pause

Den andre omgangen startet nesten helt likt som den første, men denne gangen var det Sarpsborg 08 som fikk smake egen medisin.
Et balltap på midtbanen sendte Trossard gjennom på venstrekanten. Genk-vingen gjorde som han allerede har gjort tolv ganger tidligere denne sesongen og banket ballen i nettet. 1-1 på Sarpsborg stadion.
Gjestenes glede varte omtrent i fem minutter, og endelig skulle Zachariassen få lønn for strevet. Midtbanedynamoen dukket opp på rett sted til rett tid etter en dødball, og sendte hjemmefansen nok en gang til himmels.
Se intervjuet med tomålsscorer Patrick Mortensen her (saken fortsetter under videoen):

Festkveld for Sarpsborg

Enda bedre ble det for hjemmelaget da speaker kunne annonsere at Malmö hadde gått opp i 1-0 hjemme mot Besiktas, og med det sprengt gruppen helt åpen.
Blåtrøyene var imidlertid ikke ferdige for kvelden. Patrick Mortensen økte til 3-1 med en nydelig avslutning, denne gangen assistert av Zachariassen.
Kvarteret før slutt ble Genks Leandro Trossard liggende på bakken etter en duell. Han ble lagt på båret og fraktet av banen.
Begge lag kom til store sjanser mot slutten, men Genk klarte ikke å ta igjen tomålsledelsen til Sarpsborg og hjemmelaget kunne ta med seg en historisk seier.
– Det smakte utrolig deilig. Vi har hatt litt motgang i det siste. Ikke nok med at vi får en seier, men vi spiller en god kamp og vi finner tilbake til 08-fotballen. Vi spiller en god kamp og alt i alt så synes jeg vi vinner helt fortjent, sa målscorer Kristoffer Zachariassen til Eurosport.no etter kampen.
Lagkompis og tomålsscorer Patrick Mortensen var stolt av laget etter kampen.
– Vi er Sarpsborg 08 og vi tror på det. Jeg synes det er fantastisk å se at etter en skikkelig dårlig kamp mot Strømsgodset søndag så klarer vi å heve nivået så mye. Å komme tilbake og gjøre det så bra, det er klasse av guttene, sa Mortensen.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Vasyutin - Tveita, Jørgensen, Tamm, Thomassen - Halvorsen, Zachariassen, Nielsen, Askar - Mortensen, Rashad
Genk: Vukovic - Mæhle, Dewaest, Lucumi, Nastic - Berge, Pozuelo - Trossard, Malinovskyj, Ndongala - Samatta
  • Følg Sarpsborg 08 i Eliteserien med Eurosport Player: Abonner her!