Det er ingen tradisjonsklubb som gjester Lerkendal torsdag kveld. RB Leipzig har med stor pengehjelp fra den østerrikske leskedrikkprodusenten Red Bull på kort tid skutt fart oppover divisjonene og til toppen av tysk fotball.
Så sent som i 2013 spilte laget på nivå fire. Fire år senere ble Leipzig i debutsesongen toer bak Bayern München i 1. Bundesliga. I Tyskland har klubben ingen venner utenom sin egen tilhengerskare.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Mellom 2014 og 2017 var Hovland i Nürnberg. RBK-stopperen husker godt hvor mislikt RB Leipzig var blant den tyske fotballfansen.
– De mente det var et kjøpelag som fikk penger og ikke hadde noen tradisjoner. De er ikke godt likt i Tyskland. Hvis vi kan skape litt problemer for dem, vil sikkert resten av Tyskland sette pris på, sier Hovland med et smil i et videointervju lagt ut på RBKs Facebook-sider.

Revansjelysten

29-åringen er forberedt på at det blir tøft å tukte de tyske gjestene i torsdagens europaligaduell. Både RBK og Leipzig innledet gruppespillet med tap.
– Leipzig er gode. Jeg så på laget de spilte sist, og det er faktisk en del spillere som er igjen fortsatt, men de har skiftet ut mye. De har mye penger og spyttet inn millioner. Det er et lag som satser, så vi kommer nok til å få det tøft i morgen.
Rosenborg røk 0-1 etter et sent mål i bortekampen mot Celtic i første gruppekamp. Søndag tapte trønderne med samme resultat da de tidvis ble rundspilt av Molde.
– Det er en revansjlysten gjeng fra kampene mot Celtic og spesielt Molde sist. Vi har fått ladet godt opp og lagt de siste forberedelsene, sier Hovland

Vunnet én av 14

Assistenttrener Trond Henriksen gleder seg til høstens første store europacupkveld på Lerkendal.
– Det er det vi spiller for. Flomlys, litt vått gress og forhåpentligvis mye folk og godt RBK-spill, sier han.
Henriksen er imponert over det han har sett av Leipzig.
– De har gode enkeltspillere og jobber godt som lag. De har skikkelig arbeidskapasitet og intensitet i spillet sitt, men de har også noen svakheter som vi tror vi kan utnytte.
Rosenborg har kun én seier på sine 14 siste gruppekamper i europaligaen. Den kom mot makedonske Vardar Skopje på Lerkendal i fjor.
(©NTB)
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53