• Se Brann - Sarpsborg søndag 19. august kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Det endte 1-1 da lagene møttes til første kamp i Sarpsborg sist uke. Dermed trengte sarpingene bortemål for å gå videre.
Det sto 0-0 til pause etter en jevnspilt første omgang på Rujevica stadion. Nærmest mål før hvilen var Rijeka, men Mortensen avverget på streken. Etter Mortensens 1-0-scoring satte vertene inn et råkjør for å sikre 1-1 og ekstraomganger.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Sarpsborg kjempet, holdt unna og sikret avansement med 2-1 sammenlagt. Ett hinder skiller Geir Bakkes mannskap fra gruppespill i Europa League.
– Økonomisk vil det bety sinnssykt mye for klubben, og sportslig vil det bety enormt, ikke bare for laget og klubben, men hele byen. Tenk å få så store kamper på et lite stadion som Sarpsborg stadion. Vi har muligheten til å ta klubben inn i historiebøkene. Jeg kan ikke sette ord på hva det vil bety for klubben å kvalifisere seg for gruppespillet. Men først handler det om Maccabi Tel Aviv. Det blir en stor oppgave, sa Mortensen til NTB natt til fredag.
For i play off venter israelske Maccabi Tel Aviv.
– Det er et vanvittig bra lag vi skal møte. Jeg har ikke fulgt israelsk fotball de siste årene, men vet at Maccabi har vært med i Champions League (senest i 2015/16). Vi har en viktig kamp mot Brann søndag, men vi må samtidig se fram mot play off. Jeg håper vår analysemann finner noen svakheter hos dem.
– Får vi et fint resultat på hjemmebane, kan det gå. Ikke mange ville trodd at vi skulle slå et så godt lag som Rijeka på bortebane. Vi skal ha troen, og spiller uten press. Akkurat det siste er en stor fordel for oss, sa Mortensen.
Torsdagen ble en stor kveld for norsk klubbfotball. Samtlige tre norske lag i aksjon tok seg videre.
Molde slo ut skotske Hibernian med 3-0 sammenlagt, mens Rosenborg avansert med 5-0 sammenlagt mot irske Cork. Og Sarpsborg 08 fullførte trippelen med 2-1 sammenlagt mot Rijeka.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31