Oppdatert 26/07/2018 klokken 22:07 GMT+2

Jörgen Lennartsson sin debut som Lillestrøm-trener endte med 0-4-tap mot østerrikske LASK Linz.

Jörgen Lennartsson

• Se Eliteserie-oppgjøret mellom Lillestrøm og Molde på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag 5. august. Skaff deg tilgang her.
Lillestrøm er ute og spiller i Europa for første gang på ti sesonger. Den eneste på dagens lag som var med sist, er kaptein Frode Kippe. I 2008 ble det exit etter å ha tapt 3-7 sammenlagt mot FC København i kvalifiseringen til UEFA-cupen.
LSKs nye trener Jörgen Lennartsson fikk en marerittstart i Europa med sin nye klubb. Svensken har ledet Elfsborg gjennom gruppespillet i Europa League tidligere, men måtte se LASK Linz ta fullstendig over showet i Østerrike torsdag.
Thomas Goiginger snek seg forbi to LSK-spillere på høyresiden, før han lirket kula i korthjørnet fra nesten død vinkel etter seks minutter.

Tabbe

Hjemmelaget fortsatte å herje med sine norske gjester, og det var ikke ufortjent at James Holland banket ballen i mål på vakkert vis fra 25 meter på overtid i første omgang. Det var australierens første scoring i Linz.
Det var rakettenes aften i Østerrike, og Goiginger fulgte opp med en ny i det 70. minutt. 25-åringen fikk ballen av Holland, før han ladet kanonen og smalt til via tverrliggeren og inn fra samme avstand som Holland scoret fra tidligere i kampen.
Hjemmelaget pepret stolpene til Maric med skudd utover i kampen, og selv om LSK nok føler at de forsvarte seg bra til tider, så var Linz uhyre effektive. På overtid av kampen rotet Simen Rafn det til. Backen klarte ikke få kontroll på et mottak, og serverte i stedet Dominik Frieser alene med Maric. Innbytteren punkterte kampen til 4-0.

Besiktas neste

LASK, som mange nordmenn kjenner fra tiden da Vidar Riseth og Erik Mykland spilte i klubben, endte på fjerdeplass i østerriksk toppserie sist sesong, bak Salzburg, Sturm Graz og Rapid Wien.
Vinneren av Linz og LSK over to kamper møter Besiktas i neste runde.
Istanbul-klubben har tatt ligagull 15 ganger og deltatt i mesterligaen ved flere anledninger. For laget som går videre venter et knalltøft oppgjør i heksegryta på Vodafone Park i den tyrkiske hovedstaden.
Besiktas har hjemmekamp først hvis oppgjørene blir en realitet.
  • Lillestrøms neste oppgjør i Eliteserien er mot Molde. Se kampen på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag 5. august.