Espen Blaker

Oppdatert 09/08/2018 klokken 22:50 GMT+2

Jonathan Levi var i fyr og flamme da Rosenborg slo Cork City 2-0 på bortebane.

levi

En brennhet Jonathan Levi vartet opp med to scoringer da Rosenborg slo Cork 2-0 borte i det første av to oppgjør i europaligakvalifiseringen.
Av de øvrige norske lagene som var i aksjon spilte Sarpsborg 08 1-1 hjemme mot kroatiske HNK Rijeka mens Molde fikk med seg et godt utgangspunkt etter 0-0 borte mot skotske Hibernian.
I Sarpsborg ga Kristoffer Zachariassen vertene ledelsen etter 72 minutter, men gjestene utlignet sju minutter før slutt.
Returkampene spilles neste torsdag.

Levi-show

Det var hjemmelaget som åpnet sterkest i Irland. Cork skapte flere halvsjanser og lagde betydelig problemer for RBK med sitt høye press.
På en av få visitter på Corks banehalvdel viste trønderne prov på effektivitet etter 22 minutter. Et innlegg havnet i beina på Jonathan Levi, som dro seg forbi Shane Griffin med en glimrende førstetouch. Fra skrått hold banket svensken til med høyrebeinet, og ballen snek seg mellom beina på Mark McNulty.
Samme mann burde blitt tomålsscorer drøyt fem minutter før pause. Nicklas Bendtner ble spilt fri langs høyresiden, før han chippet ballen på bakerste stolpe. Der kom Levi i fullt firsprang, men kantspilleren bommet på ballen.
Det tok ikke lang tid før Levi skulle gjøre opp for seg. 44 minutter var spilt da svensken satte opp et nydelig veggspill med Mike Jensen og banket ballen i det nærmeste hjørnet via stolpen. Hans andre scoring med «feil» fot i løpet av førsteomgangen.

Sto imot

Det var et Cork-lag som virkelig satset etter pause. Grønntrøyene sto høyt og skapte flere farligheter mot André Hansen i løpet av den andre omgangen.
Med drøye 20 minutter igjen måtte nevnte Hansen i aksjon på et lurt frispark fra Kieran Sadlier, men landslagskeeperen avverget forsøket.
Like etterpå burde Mike Jensen ha satt spikeren i kista, men dansken traff ikke skikkelig på forsøket fra kort hold. Noen minutter senere var Bendtners tur til å komme alene med McNulty, men spissen satte ballen utenfor mål.
På overtid kunne Cork skaffet et bedre utgangspunkt, men dødballen fra Sadlier gikk gjennom hele feltet og like utenfor stolpen til Hansen.
Går RBK videre, vil de etter alle solemerker møte Shkëndija i siste kvalik-runde. Makedonerne tapte 0-3 mot Salzburg i kvalifiseringen til mesterligaen onsdag.