SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
18-åringen tilbrakte forrige sesong på utlån hos Milan. Der var han en del av klubbens Primavera-lag (U20) samtidig som han av og til hospiterte på trening med Serie A-stjernene. Den italienske klubben hadde en opsjon på kjøp for nordmannen, og gjorde det tidlig klart at de ønsket å hente ham.
– Men de ville ikke betale så mye som den avtalte opsjonen. I stedetfor kom de med et annet bud som vi forhandlet på. Vi i Sarpsborg var løsningsorienterte og det var nære en avtale. Så kom klubben i store økonomiske problemer, sier sportssjef i Eliteserie-klubben, Thomas Berntsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

– Ville drept for muligheten

Milan fikk enorme gjeldsproblemer og ble blant annet truet med å ikke få delta i Europa League. Denne situasjonen ødela for ungguttens muligheter til å bli en del av storklubben på permanent basis.
– Vi følte vi var konstruktive, og en avtale hadde nok løst seg dersom klubben ikke havnet i denne situasjonen. Vi sto i hvert fall ikke i veien for noen overgang. Hadde jeg blitt hindret en overgang til Milan i den alderen ville jeg drept vedkommende, sier Berntsen med glimt i øyet.
Strand Larsen erkjenner at han synes det var synd at overgangen falt gjennom.
– Milan ønsket meg tilbake etter at jeg var i Norge igjen, men det ble litt uenigheter skjønte jeg. Nå er jeg i Sarpsborg 08 og er veldig glad for å være her, sier han.
Forrige uke var han en tur til Milano, men det var ikke en fotball-relatert tur, hevder han.
– Det stemmer at jeg var der, men det var bare for å hente noen klær. Jeg hadde med en kompis nedover, og det var bare en koselig ferietur. Ingen forhandlinger eller noe fotball-snakk, sier han, som nå har forlenget sin kontrakt med Sarpsborg 08 frem til 2020.
Se intervjuet med Strand Larsen her (saken fortsetter under videoen):

Vil danke ut konkurrenter

Blant annet fikk Strand Larsen oppleve å spille cupfinale i Coppa Italia Primavera i løpet av sitt år i støvel-landet.
– Det var et år med god læring i en utrolig fin klubb. Men nå tenker jeg ikke på det lenger. Nå skal jeg gi alt for å bli best mulig i Sarpsborg og hjelpe klubben, sier angrepsspilleren.
Etter at han returnerte til Østfold-klubben i sommer har det blitt med to kamper fra start i Eliteserien og fire som innbytter. Han ser for seg en mer sentral rolle i laget neste sesong.
– Jeg skal spille neste år. Det kommer til å være målet jeg skal jobbe mot. Så får vi se på nyåret hvordan det blir. Jeg er i hvert fall klar for å bevise at jeg er god nok for det.
– Du kan være i stand til å danke ut Mortensen, Agger og Rashad?
– Jeg håper i hvert fall det, men det er opp til trenerne. Jeg skal jobbe hardt, men tenker nå først ikke på annet enn Genk, sier Strand Larsen.

Skal få mer matcing

Berntsen berømmer haldenserens talent, og mener den høyreiste spissen kan bli så god han bare vil.
– Konkurransen hos oss kommer fremdeles til å være hard fremover, men Jørgen vurderes på lik linje med de andre alternativene. Han vil få en knallhard treningshverdag med sterk konkurranse, så gjelder det å gjøre de riktige tingene og fikse det på en god måte. Vi har det med i regnestykket at han skal matches enda mer neste sesong. Vi ønsker å kjempe mot toppen av tabellen, men samtidig stadig gi yngre spillere tillit, sier sportssjefen.
Torsdag har klubben mulighet til å på sensasjonelt vis ta seg til utslagsrundene i Europa League. Det gjør de ved å slå belgiske Genk på bortebane.
Sett denne?
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31