Populære sporter
All sport
Vis alt

Eventyrlige Sarpsborg 08 fosser videre i Europa

Stian Thelen

Oppdatert 30/08/2018 klokken 22:24 GMT+2

Sarpsborg 08 straffet Maccabi Tel Aviv på hjemmebane. Det holdt til avansement.

Sarpsborg 08

Foto: Scanpix

  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
Maccabi Tel Aviv - Sarpsborg 08 2-1 (3-4 sammenlagt):
Sarpsborg 08s eventyr i Europa fortsatte borte mot Mazzabi Tel Aviv. Geir Bakkes mannskap hang lenge i tauene i andre omgang etter to kjappe Tel Aviv-mål, men ti minutter før slutt fikk sarpingene straffe. Ole Jørgen Halvorsen var iskald og sendte ballen i mål etter at Tobias Heintz gikk i bakken innenfor sekstenmteren.
– Kjempebillig straffe. Heintz kynisk og fin, skrev Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth på Twitter.
Saken fortsetter under Twitter-meldingene:

– Halvorsen var iskald

Med 4-3 sammenlagt er Sarpsborg 08 klare for gruppespillet i Europa League.
– Tel Aviv valgte å trekke laget litt bakover etter scoringene, og det ga rom som gjorde at vi fikk løftet laget. Det var gambling som gjorde at vi kunne blitt straffet, men vi fikk skapt litt trafikk. Vi kom oss inn på siste tredel og skapte situasjoner, ikke mange ganger, men det var nok til at vi fikk straffe. Halvorsen var iskald, og det holdt med det bortemålet, oppsummerte Sarpsborg-trener Geir Bakke overfor NTB.
– Det smakte veldig godt, mot et veldig bra lag igjen. Det er en veldig sterk prestasjon. Og så er det sånn at fotballen er marginer, individualister og et lagspill. I dag var vi et veldig godt fotballag som hadde marginene med oss. Det fører til at vi er i gruppespill, fortsatte Bakke.
Daglig leder Espen Engebretsen anslo til Eurosport.no i forrige uke at klubben ville omsette for 40 til 50 millioner kroner om de tok seg til gruppespillet.
– Det betyr mye. Vi får for eksempel mulighet til å tenke langsiktig og vi kan være noe tøffere i budsjetteringen. Vi vil også få muligheten til å styre stadion-utviklingen vår selv, sa Engebretsen.

Slik var kampen

Gjestene fra Norge spilte en god første omgang og lå kompakt, men etter pause ble laget straffet av et aggressivt hjemmelag.
Sju minutter ut i den andre omgangen dro hjemmelagets Itay Shechter inn feltet. Bjørn Inge Utvik ga innbytteren en liten puff i ryggen og dommer Artur Dias ga hjemmelaget straffe. Omer Atzili var sikker og ga hjemmelaget ledelsen.
– Straffe til Maccabi. Liten dytt i ryggen fra Utvik. 1-0. Atzili «cool as ice». Fyr i teltet nå, skrev Gauseth på Twitter.
Sarpsborg 08 sprakk skikkelig opp defensivt og hjemmelaget rullet over gjestene. Eliran Atar ladet skuddfoten og hamret ballen i krysset fra langt hold. En skikkelig perle. Men Halvorsen var iskald fra straffemerket og sikret sarpingene en plass i gruppespillet med 1-2 reduseringen.
  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
Sett denne ukens podcast?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen