Populære sporter
All sport
Vis alt

Europa League-tallene RBK ikke vil se: – Fiasko

Jonas Moen Rye

Oppdatert 09/11/2018 klokken 11:23 GMT+1

Rosenborg står i fare for å bli Europa Leagues dårligste lag.

rosenborg press conf CL

Foto: Eurosport

Rosenborg gikk på en ny smell i Europa League torsdag og risikerer å bli gruppespillets dårligste lag. RBK er ett av bare tre lag uten poeng så langt.
Torsdag ble det 2-5-tap hjemme mot Salzburg etter 0-4 ved pause. – Man blir straffet når man gjør enkle feil. Det var en meget skuffende kveld, sa RBK-trener Rini Coolen til rbk.no.
Dermed er RBK poengløs etter på fire av seks kamper. Trønderne har igjen Celtic hjemme og Leipzig borte.
– Rosenborg i Europa denne høsten har vært en fiasko og et utrolig trist syn. Det som har forbauset meg er at, der de tradisjonelt har vært veldig gode defensivt tradisjonelt, så har de ikke fungert i det hele tatt, sier Fredheim.
– Det minst underholdene og minst spennende fotballmessig Rosenborg jeg har sett på fire år. Her hjemme har de reddet seg på det defensive med god backfirer og meget god keeper. Da har det overrasket meg hvor totalt sjanseløse de har sett ut i Europa. Beina flyttes for sakte og det ser ut som de har hatt feil taktisk inngang til de fleste kampene. Mot Leipzig og Salzburg var de helt sjanseløse. Det som har vært deres styrke hjemme, har vært deres største svakhet i Europa, sier Fredheim.
Så langt er det bare tre klubber med bare tap i Europa League denne høsten. De to andre er Dudelange (Luxembourg) og tyrkiske Akhisarspor (knepent 2-3-nederlag hjemme for Sevilla torsdag).
RBK har sammen med Akhisarspor nest dårligst målforskjell (-9) av de 48 deltakerne. Bare Dudelange (-10) er verre. Det er ikke gode tall for Rini Coolen, som er en av kandidatene til å ta over jobben som RBK-trener på permanent basis.
– RBK har en uttalt målsetting om å komme seg ut i Europa og helst Champions League, eventuelt Europa League. Og hvis det er det man måles etter, er det til strykkarakter. Sånn sett har ikke Coolen styrket sin kandidatur til jobben som permanent RBK-trener, sier Fredheim.
Ute i Europa får Rosenborg kjørt seg, men sesongen kan fort ende med en nasjonal dobbel. RBK har fem poengs ledelse på tabelltoer Brann med to runder igjen i Eliteserien.
I starten av desember møtes Strømsgodset og RBK i cupfinalen.
– De siste ukene har Coolen blitt stemplet som ubrukelig. Da han tok over lå RBK fem poeng bak Brann, og nå er de fem poeng foran Brann. Så tallene til Coolen her hjemme, å vinne serien og komme til cupfinalen, så har han ikke gjort noen dårlig jobb.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame