Fotball
UEFA Europa League

– Du begynner å tenke: «Hæ? Hva er dette greiene her?»

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

sarp

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
04/10/2018 på 12:48 | Oppdatert 04/10/2018 på 18:02

Eurosports eksperter skjønner lite av hva som har skjedd med Sarpsborg 08.

  • Se Start – Sarpsborg 08 på Eurosport Player søndag kl. 18.00. Få tilgang her!

– Hva er det dere driver med? Har dere blitt så gode etter dere kom til Europa? Det hjelper ikke selge billetter når dere ikke møter opp over så lang tid.

Eliteserien

Slik var tidenes nedrykksthriller: Lagene fulgte dramaet – fire lag på samme poengsum

01/12/2019 PÅ 19:05

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth legger ingenting i mellom i sitt «glefs» retning Sarpsborg 08 i denne ukens Eliteserie-podcast.

Se hele podcasten nederst i saken!

I forkant av torsdagens utsolgte Europa League-oppgjør mot Genk står Geir Bakke og co med syv strake tap og 6-16 i målforskjell i alle turneringer.

– Det har nok ikke vært sånn at verken tilskuere eller klubben har gått inn mot denne kampen med high fives og utelukkende god stemning. I tillegg har de jo ødelagt sjansene for å oppleve det samme neste år, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

– Du begynner å tenke: «Hæ? Hva er dette greiene her?»

For etter syv strake tap i Eliteserien og Europa, er ikke Bakke og co til å kjenne igjen.

– De har sett forferdelige ut. Det som er så rart, er at de ser så daue ut. De er et lag som har basert seg på mentalitet og press, og så virker de så veike, sier Gauseth.

Søndag var det mange som trodde at trenden ville snu da Strømsgodset stod på motsatt banehalvdel, men en ny tam forestilling resulterte i 0-1-tap.

– Noen vil kanskje skylde på kampprogrammet, men i forkant av Godset-kampen hadde de en hel ukes pause. De møtte et ganske porøst Godset, og tenkte nok at dette var muligheten til å snu det, sier Myhre.

– De er et lag du forventer skal respondere etter et tap, iallefall etter to, ihvertfall etter tre. Nå står de altså med åtte strake. Det forbinder du ikke med Sarpsborg. Du begynner å tenke: «Hæ? Hva er dette greiene her?», sier Gauseth.

– De må jo være ganske rådville der nede. Du aksepterer kanskje et tap eller to, men etter hvert må jo Geir Bakke og co begynne å lete etter løsninger, legger Myhre til.

– Slike møter kan være ganske brutale

En mulig løsning kan ha vært denne ukens lukkede spillermøte, uten verken trenere eller andre i støtteapparatet til stede.

– Det er et tegn på at de har skjønt at det er på tide å gå i seg selv, mener Myhre.

Gauseth tror et slikt møte kan være med å snu den vonde trenden.

– Slike møter kan være ganske brutale. Det kan bli ganske direkte og personlig. «Hvorfor gjør ikke DU det og det», for eksempel. Men innad i en gruppe som er vant til å sette krav og prestere, er det ikke så voldsomt. Dette er tross alt noe man gjør for å komme seg videre.

Torsdag kveld kommer svaret på om møtet har fått en umiddelbar effekt. Sarpsborg 08 bør vinne mot Sander Berges Genk for å holde liv i håpet om avansement etter 1-3-tapet mot Besiktas i første gruppespillskamp. Berge og co slo Uwe Röslers Malmö 2-0 i sin åpningskamp.

Champions League

Gode Haaland-nyheter i forkant av Genk-kampen

26/11/2019 PÅ 16:21
Eliteserien

Styrelederen til RB: – Leder laget også på søndag

25/11/2019 PÅ 17:32
Relatert
FotballUEFA Europa LeagueKRC GenkSarpsborg 08
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Fotball

LSK Kvinner åpner Toppserien mot Rosenborg

FOR 41 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Indre Bane

Ekspertens spådom: En av disse blir toppscorer i OBOS-ligaen

00:00:57

Mest populært

Indre Bane

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

FOR EIN DAG SIDAN