SKOPJE (Eurosport.no):
Nederlenderen møtte pressen på Philip II Arena-arena før treningen onsdag kveld. Der slo han fast at kampen mot makedonske Shkendija er karrierens største.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Jeg har vært involvert i mange kamper med mye press og stor oppmerksomhet, men det er nok rett å kalle dette for den største kampen. Jeg liker presset som følger med. Jeg var uten fotball i noen måneder, men savnet det. Man må bare håndtere det og jeg har heldigvis veldig flinke folk rundt meg som hjelper meg, sa Coolen på pressekonferansen.
51-åringen har med seg 3-1-seieren fra Trondheim sist uke i bagasjen. Han forventer et hjemmelag som angriper fra start. Men det bør også gi RBK muligheter i kontringsspillet.
– Ja, det forventer jeg at de gjør - det er et godt fotballag. Men jeg er sikker på at det kommer muligheter for oss til å score, også, sa Coolen, som ikke er bekymret over at laget slapp inn tre mål mot Strømsgodset sist helg.
- Nei, det bekymrer oss ikke, sier Coolen - og får støtte av kaptein Mike Jensen. - Vi har alltid fokus på det defensive, hvis ikke blir vi straffet, men at vi har sluppet inn mål mot Shkendija og Strømsgodset er ikke noe som plager oss, sa Jensen.
Kapteinen er veldig opptatt av at laget skal gå videre til gruppespillet. Isåfall blir høsten en opplevelse for RBK-spillerne.
– Vi er veldig bevisste på hvilken historie denne klubben har i Europa. Europacupen gir oss en smak av et høyere nivå enn vi er vante med. Vi får testet oss sjøl som spillere og lag, og det kribler litt ekstra når man står ovenfor slike utfordringer. Det der ekstremt spennende kamper, sa Jensen.
Han starter nok garantert mot makedonerne, men noen andre navn ønsker ikke Rini Coolen å offentliggjøre. Hvordan midtbanen blir seende ut er blant spørsmålene.
– Jeg har tatt ut laget, men det holder jeg for meg selv. Noen hemmeligheter må vi ha, sa han med et smil før han la til at han syns det er «fantastisk» at tre norske lag kan kvalifisere seg til gruppespillet.
– Jeg håper alle tre går videre. Vi heier selvfølgelig på Sarpsborg og Molde på torsdag, sa Coolen før han og laget entret den varme gressmatta i Skopje.
30 grader er meldt til kampstart, men det bekymrer ikke trønderne.
– Jeg har vært i Danmark i sommer, så jeg er vant til varmen, sa Mike Jensen med et smil.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53