• Se Rosenborg - Strømsgodset søndag 26. august kl. 18.00 på Eurosport Player og MAX.
Torsdag spilles den første av de to avgjørende playoffkampene på Lerkendal. Hjemmelaget har brukt den siste tiden til å analysere motstanderlaget fra Makedonia, og trener Coolen vet godt hva som venter.
– Vi har all den informasjonen vi trenger. Vi er godt forberedt. Det blir åpenbart en tøff kamp, for vi møter god motstand, men vi er gode selv også. Det er mulig å løse denne oppgaven, sa han på onsdagens ikke spesielt godt besøkte pressekonferanse i Trondheim.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Der var lokalavisen Adresseavisen nær sagt alene om å stille spørsmål til Coolen og kaptein Mike Jensen. Førstnevnte innrømmer at favorittstempelet ligger på RBK foran dobbeltoppgjøret som venter.
– Vi blir nok favoritter, og det skal vi ikke underslå, men det bety ikke at det blir enkelt, sa Coolen.

Bendtner klar

Han ville ikke røpe for mye rundt hvilke elleve spillere han sender på banen torsdag, men bekreftet at Anders Trondsen ikke blir spilleklar. Midtbanespilleren sliter med lyskeproblemer.
– Resultatet av MR-undersøkelsen var svært positivt. Det er var gode nyheter. Han må samtidig være hundre prosent klar i morgen, og det er han dessverre ikke. Dermed er han ikke med i troppen. Nå skal vi jobbe med å få ham klar til neste kamp, sa Coolen.
Han opplyste videre at Anders Konradsen tar Trondsen plass i laget.
Med i startoppstillingen er også Nicklas Bendtner. Dansken var ikke med i kamptroppen da Rosenborg slo Kristiansund 2-0 i Eliteserien søndag.

Årets viktigste

Skulle Rosenborg stå igjen som sammenlagtvinner etter bortekampen i Makedonia i neste uke, blir det Europa Cup-fotball på Lerkendal utover høsten. Samtidig finner et hyggelig antall millioner veien inn på trønderklubbens konto.
Vegar Eggen Hedenstad legger ikke skjul på at torsdagens møte med Shkëndija trolig blir sesongens så langt viktigste kamp.
– Ja, det tenker vi også. Vi har en eventyrlig god mulighet til å komme oss inn i gruppespillet i Europa League. Det blir spennende å se hva vi kan få til mot dette makedonske laget, og jeg tror vi har en god mulighet hvis vi spiller opp mot vårt beste, sier han til klubbens nettsider.
I fjor høst møtte RBK makedonske Vardar i Europa League-gruppespillet.
– Jeg kjenner ikke til den makedonske ligaen, men jeg vil anta at de to lagene er omtrent på samme nivå, sier Eggen Hedenstad, som varsler angrepsfotball på Lerkendal torsdag.
– Her hjemme ønsker vi å angripe, spille offensiv fotball og score mål. Samtidig må man selvsagt være litt fornuftig og ikke tute og kjøre altfor mye, sier han – vel vitende om at et baklengsmål kan bli skjebnesvangert.
(NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53