• Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember
SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no): Lørdag ble det kjent i VG at Rosenborg hadde tatt kontakt med Sarpsborg 08s trener Geir Bakke i forbindelse med den ledige trenerjobben i klubben.
Tirsdag dro sarpingene til Belgia for møtet med Genk i den viktige kampen i siste runde av gruppespillet i Europa League. Konfrontert med opplysningene er Bakke ordknapp om trøndernes henvendelse, men letter litt på sløret.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Hvordan opplevde du forespørselen fra RBK midt oppe i oppkjøringen til kampen?
– Jeg har ingen kommentar til det. Er man i et marked som spiller eller trener så hender det at klubber gjør en research på kandidater ute i markedet, og jeg var en av kandidatene, men har ingen kommentar utover det. Jeg er her og skal bli her.
Se video. Saken fortsetter under videoen:

Bakke: – Smigrende

– Men det må være en anerkjennelse for en norsk trener at Rosenborg har lyst på deg?
– Det er selvsagt en anerkjennelse. Det er Norges beste klubb og var på tronen som Nordens storklubb også. Det er smigrende det.
Sarpsborg 08-treneren ønsker helst å ha fokus på kampen mot Genk. En tøff kamp mot Belgias beste lag, men Sarpsborg 08-treneren øyner en mulighet. Klubben har fortsatt en mulighet for avansement til utslagsrundene i Europa League.
– Vi gleder oss voldsomt. Det kribler litt. Vi slår litt nedenfra i disse kampene. Det har vi levd veldig godt med. Vi vet at det er en steintøff motstander og at de er på hjemmebane, men det er fotball vi holder på med. Gjør vi alt riktig og klarer vi å minimalisere feilene, er det en liten mulighet.
  • Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember
Saken fortsetter under videoen:

– Det gir et enormt sterkt signal til spillerne

Spillerne i Sarpsborg 08 roser treneren. Keeper Aslak Falch mener Bakkes avslag gir et tydelig signal til spillergruppen. Selv valgte han mandag å forlenge kontrakten ut 2021 - til tross for at han havnet på benken i høst.
– Det er fortjent det, etter det han har fått til de siste årene. Laget tar steg for hvert årene selv om det er mye utskiftninger. Så han gjør noe bra. Det er ikke noen tvil om det. Samtidig gir det et enormt sterkt signal til spillerne og resten av klubben at han velger å bli. Han viser at han har stor tro på dette prosjektet og det har bare akkurat startet, sier Falch til Eurosport.no.
Den danske spissen Patrick Mortensen mener det er fortjent at Rosenborg henvendte seg til Bakke etter suksessen de siste årene.
– Det synes jeg er helt naturlig. Jeg synes Geir har utviklet seg de siste tre årene slik at vi kan prestere godt. Jeg mener det er helt naturlig at en klubb av Rosenborgs kaliber er ute etter ham. At han dog velger å si nei er en stor anerkjennelse til klubben. Vi må nyte dette og se hva som skjer. Dette er ikke endestasjonen for klubben for det skjer mye spennende ting. Det er fantastisk at klubben og Geir selv sier nei til en klubb til RBK, for det viser bare at ting er på gang her, forteller Mortensen til Eurosport.no.
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31