• Torsdag møter Rosenborg Real Sociedad! Den kampen kan du se på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
Nicklas Bendtner er brennhet. Den danske spissen har ikke bare funnet formen i Rosenborg-drakten.
Nå hamrer stjernekjøpet inn scoringer hver eneste uke. Fem scoringer er det blitt på syv kamper i både serie og cuper. I tillegg er han blitt tatt inn i varmen igjen på det danske landslaget.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38

Tror Bendtner kan bli toppscorer

Spissens formutvikling i høst står i sterk kontrast, men Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, er ikke overrasket over at dansken glohete form.
– Det er en forventet utvikling. Han hadde spilt lite kamper. Han hadde manko på kamprytme, men først og fremst kontinuerlig trening. Nå er han kommet gjennom nåløyet. Vi har sett Bendtner et par nivåer opp fra i vår, sier Rekdal.
– Han har mer å gå på, men han er god om dagen, fortsetter fotballeksperten.
Og den vurderingen er Bendtner helt enig i.
– Jeg er ikke helt tilfreds. Jeg skulle gjerne ha scoret noen flere, men jeg er glad for å score og være på et lag der vi vinner og kjemper om mesterskap. Vi har nådd målet om Europa League nå. Nå handler det om Eliteserien, sa Bendtner til Eurosport etter kampen mot Godset.
Spissen står nå med ti mål i Eliteserien. Rekdal tror han kan frata Stabæks Ohi Omoijuanfo toppscorertittelen. Stabæk-spissen står med 15 scoringer.
– Husk at hvis Rosenborg får skikkelig uttelling i et par kamper kan Bendtner fort score fem/seks mål. Da har han tettet luken til Ohi. Jeg blir ikke overrasket om han tar ham, forklarer Rekdal.

– I forrige kamp kom han på et 70 metersløp og avsluttet

Eurosports ekspert mener spissen også har forbedret seg også defensivt og tar mer ansvar. Ikke bare på defensiv dødball.
– Det går på at den fysiske kapasiteten er forbedre og at han har trent kontinuerlig. Han har hatt nivået inne, men så finner han nå sakte men sikkert til det igjen. I forrige kamp kom han på et 70 metersløp og avsluttet. Det har vi ikke så mye til i år. Han kommer oftere og oftere i avslutningsposisjon, sier den tidligere Eliteserie-treneren.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener dansken får ut potensialet i kamp, ikke bare på trening.
– Nå begynner dere å se hva vi har sett på trening i lang, lang tid. Og så gjør han det oftere og oftere. Han viser hvilken spiller han er. Forhåpentligvis klarer vi å beholde ham og gjøre ham enda bedre i fremtiden, sa Ingebrigtsen til Eurosport etter søndagens kamp.
Torsdag braker gruppespiller i Europa League løs. Først venter Real Sociedad på bortebane før Vardar kommer til Lerkendal.
– Jeg tror ikke han klarer det alene. Rosenborg må først og fremst ha et godt forsvarsspill. Så må han være god defensivt og fange ballen for så å komme seg frem og være med avslutning, sier Rekdal.
  • Torsdag møter Rosenborg Real Sociedad! Den kampen kan du se på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53