Torsdag står slovakiske Ružomberok på motsatt banehalvdel når Brann tar fatt på årets Europaliga-eventyr.
Brann-trener Lars-Arne Nilsen har studert motstanderen og analysert det slovakiske laget. Der har han sett en tidligere RBK-stjerne vise at det fortsatt er noe saft igjen i beina. Marek Sapara (34) kan ødelegge Branns håp om Europaliga.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Han er sentral. Han er en av de vi må prøve å unngå at han skal få ligge å styre spillet. Det er et veldig fysisk sterkt lag, veldig godt organisert. De slo Vojvodina, som vi kanskje trodde skulle møte oss, som er et veldig godt lag, sier Nilsen til Eurosport.no.

– Han skal ikke få mye rom

Slovakeren spilte i Rosenborg fra 2006 til 2010 og var sentral trønderne snappet gullet i Eliteserien fra bergenserne i 2006. Nå kan han igjen gi bergenserne mareritt. Azar Karadas husker Sapara godt og mener midtbanespilleren må stoppes.
– Det er en god spiller. Han har en veldig god pasningsfot og dødballfot. Han skal ikke få masse rom. Samtidig må vi ha fokus på oss selv, sier Karadas til Eurosport.no.
Brann-spillerne har studert slovakerne nøye og er forberedt på hva som møter de torsdag. Karadas tror det blir en fysisk kamp.
– Vi har sett en del på de på analyse. Det er et lag med god vilje og de er tøffe i spillestilen. Så er de gode på dødball. Det er klart at vi må være obs på det, men samtidig ha fokus på oss selv for å sikre oss et godt resultat, sier Karadas.

– Ønsker å komme så langt som mulig

Nilsen er klar på hva han vil ha med seg et godt resultat hjem til Bergen.
– Hvis vi greier å holde nullen og gjerne få uavgjort eller score et mål vil det være et godt utgangspunkt. Vi reiser ikke ned der for å underholde sånn i utgangspunktet. Vi skal få et godt resultat, så skal vi ta de i Bergen, forteller Nilsen.
Karadas er enig med sjefen i at uavgjort kan være et fint resultat og håper også på å få med seg et bortemål. Den rutinerte spissen er sugen på et nytt eventyr i Europa.
– Vi ønsker å komme oss så langt som mulig. Vi møter et godt lag. Vi få ta denne runden først. Vi har sett frem til denne kampen lenge, sier Karadas.
Nilsen gleder seg til å bryne seg på slovakerne.
– Det er veldig spennede og gøy. Vi har veldig gjerne lyst til å være med i toppen av norsk fotball. Da skal vi helst spille Europaliga hvert år, forteller Nilsen.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52