KØBENHAVN (Eurosport):
Torsdag kveld kvalifiserte FC København seg til 1/16-delsfinalen i Europa League etter 2-0-seier over Sheriff Tiraspol. Det betyr at Ståle Solbakken over nyttår gjenforenes med sin tidligere assistenttrener Bård Wiggen med europacupkvelder å se fram til i februar.
UEFA Europa League
Freste mot kampprogrammet: – Irriterer meg grenseløst
25/10/2019 PÅ 08:26

Sparken, sparken, sparken

De to opplevde stor suksess sammen i den danske hovedstaden fra 2008 til 2011. Siden det har Wiggen hatt en stri tørn etter at duoen fikk sparken i Køln sist de jobbet sammen. Det skjedde våren 2012.
Siden har trønderen hatt et kort opphold som assisten i Lillestrøm (2012), fått sparken sammen med Per Joar Hansen etter mye støy i Rosenborg (2014), før det samme gjentok seg da han og Tor Ole Skullerud overraskende brått ble løst fra kontrakten i Molde i 2015.
Og i høst har det på ny stormet rundt Wiggens rolle som sportssjef i Viking, der han fikk massiv kritikk fra supporterne, samt av trener Ian Burchnall etter at han ble avskjediget, før Wiggen til slutt sa opp i slutten av november.

Har opplevd tøffe tider

De mange kontroversene har ikke skremt FCK-sjefen fra å ville gjenforenes med sin tidligere kompanjong.
– Som fotballtrener skal du være flink til å sjalte ut hva du skal bry deg om. Slik presset er på FCK nå, er det veldig slitsomt om du bruker energi på ting du ikke får gjort noe med. Bård har vært borti tøffe tider med Perry i RBK, med Skullerud i Molde og med meg i Køln – samtidig som det bare var glansdager her sist gang. Jeg vet hva jeg får, forklarer Solbakken til Eurosport.no
Saken fortsetter under videoen:

Assistenten gikk på dagen

Etter at den regjerende danske seriemesteren skilte lag med assistent Brian Priske med umiddelbar virkning i september – etter et drøyt år i tospann med Solbakken – har danskene hatt et hull i trenerkabalen. Priske sluttet etter å ha uttrykt ønske om større innflytelse i taktikk og laguttak, noe nordmannen ikke ville gi ham.
– Vi har hatt Johan Lange (teknisk direktør) og Mikael Antonsson (tidligere svensk landslagsspiller) som midlertidige assistenter fram til jul. Mikael har klart overgangen fra spiller til trener bra, men skal på trenerkurs framover og Johan har andre arbeidsoppgaver. Vi bygger et nytt lag og har levert for dårlig i Superligaen, derfor ville jeg ha inn en som kjenner klubben, sier Solbakken.
Nordmannen sier det ikke har stått på henvendelser etter at Priske forlot Parken.
– Vi har hatt mange, sikkert 50 søknader om assistentrenerjobben her, selv om den ikke har vært utlyst.

Tåler kontroverser

Wiggen skal først og fremst være på treningsbanen som assistent, sportssjefrollen innehar Solbakken selv samtidig som han har hovedansvaret som trener. At det har blåst en del rundt Wiggen i andre klubber bekymrer ikke 49-åringen.
– Det året i Køln gjorde oss begge godt, vi var innom alt som kan skje i en fotballklubb. Det viktigste for meg er at du er fotballklok, det er han, og at du har rygg til å bære det presset som er her uten at du mister hodet. Det er det viktigste.
– Han har åpenbart noen egenskaper innen man-management som du setter pris på?
– Ja, en fin miks i det å være hard nok med spillerne, men samtidig kunne ta en arm rundt. Også har vi Antonsson i tillegg, som har en veldig standing og respekt i gruppa for det han gjorde her som spiller. Jeg tror Bård blir en god miks med Mikael og meg, avrunder Solbakken.
Da han ble klar for et comeback i dansk fotball sa Wiggen til NTB at han håper å være med å snu situasjonen til FCK, som ligger heler 17 poeng bak serieleder Brøndby én serieomgang før vinterpausen.
– Jeg hadde en fantastisk tid sist jeg var i København, så jeg ser veldig fram til å komme tilbake til både klubben og byen. Jeg kjenner Ståle og en stor del av staben inngående, og det vil hjelpe meg i å komme raskt inn i ting.
UEFA Europa League
Solbakkens FCK stjal poeng fra Malmö
03/10/2019 PÅ 21:11
3F Superliga
Wikheim scoret da Solbakkens FCK ble ydmyket
12/05/2019 PÅ 21:30