Populære sporter
All sport
Vis alt

Supporterne slaktes og beskyldes for å ha utført nazi-hilsener etter kaoskampen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 15/09/2017 klokken 13:58 GMT+2

Tilreisende Køln-supportere levnes ikke mye ære i britisk presse. Arsenal, på sin side, varsler full gjennomgang.

Cologne fans set off a flare in the stands during a Europa League match at the Emirates Stadium

Foto: PA Sport

Arsenal har igangsatt en grundig gjennomgang av egne rutiner etter at tilskuertrøbbel forsinket torsdagens europaligamøte med Köln.
Oppgjøret i London måtte utsettes i én time som følge av at rundt 20.000 Köln-supportere dukket opp på kamparenaen. I utgangspunktet var det tyske laget kun tilgodesett med 3.000 billetter.
Flere tilskuere skal ha forsøkt å tvinge seg inn på tribunene, og tre personer ble arrestert mens opprørspoliti forsøkte å ta kontroll over situasjonen. Det kom også meldinger om at Köln-supportere hadde vært involvert i nevekamp med funksjonærer inn på tribunene.
I britisk presse fikk tilreisende Köln-supportere det glatte lag fra flere hold.
– Skammens aften. Et trist tilbakeblikk til 80-tallets hooliganisme, skriver The Mirror, mens konkurrenten Daily Mail trekker den enda litt lengre:
– Anarki i Arsenal. Bøller fra Køln utførte nazi-hilsener, urinerte på gaten og forsøkte å storme arenaen for å ødelegge kampen.
I en uttalelse opplyser Arsenal at klubben samarbeidet med politiet og UEFA i forkant av kampen og tok «klare grep» for å forhindre at hjemmebilletter ble solgt til bortelagets fans.
– De 3000 billettene som ble lagt ut til Köln-fansen var i tråd med turneringsreglene, men det er åpenbart at langt flere fans kom til arenaen. Det forårsaket betydelige tumulter og forstyrrelser på utsiden før kampstart, skriver London-klubben.
– Vi har igangsatt en full gjennomgang av omstendighetene rundt kampen, og vi vil sørge for at enhver lærdom som avdekkes vil bli benyttet i framtiden, heter det videre.
Arsenal-manager Arsène Wenger sa etter kampen at han forventer at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil etterforske det som skjedde.
Senere samme dag kom meldingen om at UEFA har åpnet disiplinærsak mot både Arsenal og Köln etter tilskuerbråket.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame