Arsenal har igangsatt en grundig gjennomgang av egne rutiner etter at tilskuertrøbbel forsinket torsdagens europaligamøte med Köln.
Oppgjøret i London måtte utsettes i én time som følge av at rundt 20.000 Köln-supportere dukket opp på kamparenaen. I utgangspunktet var det tyske laget kun tilgodesett med 3.000 billetter.
UEFA Europa League
Historien gjentok seg for Molde: Falt sammen etter imponerende åpning
26/11/2020 PÅ 19:45
Flere tilskuere skal ha forsøkt å tvinge seg inn på tribunene, og tre personer ble arrestert mens opprørspoliti forsøkte å ta kontroll over situasjonen. Det kom også meldinger om at Köln-supportere hadde vært involvert i nevekamp med funksjonærer inn på tribunene.
I britisk presse fikk tilreisende Köln-supportere det glatte lag fra flere hold.
– Skammens aften. Et trist tilbakeblikk til 80-tallets hooliganisme, skriver The Mirror, mens konkurrenten Daily Mail trekker den enda litt lengre:
– Anarki i Arsenal. Bøller fra Køln utførte nazi-hilsener, urinerte på gaten og forsøkte å storme arenaen for å ødelegge kampen.
I en uttalelse opplyser Arsenal at klubben samarbeidet med politiet og UEFA i forkant av kampen og tok «klare grep» for å forhindre at hjemmebilletter ble solgt til bortelagets fans.
– De 3000 billettene som ble lagt ut til Köln-fansen var i tråd med turneringsreglene, men det er åpenbart at langt flere fans kom til arenaen. Det forårsaket betydelige tumulter og forstyrrelser på utsiden før kampstart, skriver London-klubben.
– Vi har igangsatt en full gjennomgang av omstendighetene rundt kampen, og vi vil sørge for at enhver lærdom som avdekkes vil bli benyttet i framtiden, heter det videre.
Arsenal-manager Arsène Wenger sa etter kampen at han forventer at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil etterforske det som skjedde.
Senere samme dag kom meldingen om at UEFA har åpnet disiplinærsak mot både Arsenal og Köln etter tilskuerbråket.
(NTB/Eurosport.no)
UEFA Europa League
Fortsatt usikkerhet rundt Molde-profilens skade: – Vil gjøre undersøkelser
25/11/2020 PÅ 20:24
UEFA Europa League
Lover et annerledes Molde før Arsenal-møtet: – Skal være med å danse
25/11/2020 PÅ 14:28