RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tror laget hans står bedre rustet til skjebnemøtet med Ajax torsdag enn da det tapte for Celtic for et par uker siden.
– Alt handler om å bli flinkere til å tro på oss selv og våre egne ferdigheter. Vi var gode i annen omgang mot Celtic i Glasgow, og vi var gode på mye i Amsterdam sist uke. Nå håper vi at vi tør mer på hjemmebane, og at det offensive spillet sitter bedre, sier Kåre Ingebrigtsen til NTB før den siste kampen i europaligakvalifiseringen.
I mesterligakvalifiseringen mot Celtic tapte Rosenborg hjemme på Lerkendal etter et overraskende godt 0-0-utgangspunkt fra bortekampen. Den gangen var det et drømmetreff fra James Forrest som utgjorde forskjellen på lagene, selv om Celtic var best over 90 minutter.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

– Beste RBK-troppen på lenge

RBK-sjefen er ikke redd for at laget hans skal være like tannløst torsdag.
– Nei, jeg er ikke redd for noe som helst. Jeg tror og håper at erfaringen vår i Europa kommer til å hjelpe oss til å takle kampen mot Ajax bedre enn vi gjorde mot Celtic, sier han.
Ingebrigtsen var i godt humør dagen før skjebnekampen. Han virket rolig, men konsentrert foran sin kanskje største oppgave som Rosenborg-trener.
– Vi har nok den beste og bredeste troppen vi har hatt siden jeg kom til klubben (sommeren 2014). Vi står godt rustet og har øvd oss på dette gjennom noen år nå, og senest i kampene mot Dundalk og Celtic, sier RBK-treneren.
– Men vi står overfor en formidabel oppgave, der Ajax har ekstra press på seg som tapende finalist i europaligaen i fjor. Vi bare gleder oss. Vi skal gå ut foran et fullsatt Lerkendal og gjøre vårt beste. Så både tror og håper jeg det holder, sier han med et smil om munnen.

Reginiussen tilbake

En RBK-debuterende Samuel Adegbenro ble forskjellen på lagene i Amsterdam, noe som gjør at Rosenborg går til kampen med 1-0-ledelse. Treneren vil ikke avsløre om han velger å starte med sin nigerianske juvel fra start eller på benken.
Tore Reginiussen startet helgens kamp mot Haugesund etter noen ukers skadefravær. Han meldes klar til skjebnemøtet. Også Pål André Helland har slitt med skader i sommer og virker usikker. Ellers var det en hemmelighetsfull trener som ikke ønsket å si så mye om hvordan laget ønsker å angripe kampen mot Ajax.
(©NTB)
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19