Fredag trekkes gruppespillet i Europa League, der Rosenborg sikret seg plass etter en minneverdig kveld mot Ajax torsdag.
RBK var seedet på nivå tre, dermed var det nok av storkanoner i potten for trønderne. Trønderne unngikk de aller mest meritterte motstanderne, men havnet likevel i det som kan bli en ganske tøff gruppe.
UEFA Europa League
Krever erstatning av rivalens supportere etter Europa League-finalen
19/05/2018 PÅ 11:44
Motstanderne blir russiske Zenit St. Petersburg, spanske Real Sociedad og makedonske FC Vardar. Sistnevnte slo ut den tyrkiske gigant Fenerbahce i Europa League-kvaliken og Malmö i Champions League-kvaliken.
– Det var noe av det tøffeste vi kunne få. Jeg ville ikke ha Zenit, det er et veldig godt lag og et navn som ikke klinger så godt, sier RBKs Pål André Helland til Eurosport.
(saken fortsetter under videovinduet)
Helland får støtte fra stopperbauta Tore Reginiussen.
– Det er tre gode lag. Fikk vel ingen av de største navnene, men det blir en tett og jevn gruppe vi kan bite fra oss i. Zenit blir beintøft, og kanskje et av de tøffeste lagene vi kunne få, sier nordlendingen til Eurosport.
Det blir kanskje tøft, men Helland håper trønderne fyller Lerkendal på hver eneste hjemmekamp.
– Jeg håper publikum kommer. Hvis vi får den samme rammen som mot Ajax gir det så mange ekstra prosent for oss at det er vanskelig å forklare, sier den skadede vingen.
Dette er Rosenborgs gruppe (L):
Zenit St. Petersburg
Real Sociedad
Rosenborg
FK Vardar
Ståle Solbakkens FC København var toppseedet, og havnet i en overkommerlig gruppe med Lokomotiv Moskva, FC Sheriff og FC Zlin.
Selve oppsettet og terminlister for gruppene kommer fra UEFA senere. Første kampdag er torsdag 14. september. De øvrige kampdatoene er 28. september, 19. oktober, 2. november, 23 november og 7. desember (alle torsdag).
Sluttspillet starter først i februar 2018.
PS. Eurosport Player sender alt fra Europa League denne sesongen!
Her er alle gruppene:
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Atlético for rasistisk banner
17/05/2018 PÅ 14:52