Se kunstscoringene: Heltent Ramsey ga Arsenal en drømmekveld i Europa League

Eirik Fure

Oppdatert 05/04/2018 klokken 23:14 GMT+2

Aaron Ramsey strålte mot CSKA Moskva i Europa Leagues første kvartfinaleoppgjør. Arsenal vant 4-1 etter flere scoringer fra øverste hylle.

Ramsey

Arsenal–CSKA Moskva 4-1
Et sprudlende Arsenal trengte kun en drøy halvtime mot CSKA Moskva for å få et bein inn Europa Leagues semifinale. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse med Aaron Ramsey etter et praktfullt angrep, men måtte se at CSKA Moskvas Aleksandr Golovin utlignet med et vakkert frispark. Derfra og ut dreide alt seg om London-klubben. Arsenal ledet 4-1 etter kun 35 minutter.

Wenger avhengig av avansement

Mye tyder på at Arsenals eneste vei til Champions League neste sesong er gjennom å vinne Europa League. The Gunners har 13 poeng opp til Tottenham på 4. plassen i Premier League.
Dermed måtte Arsene Wengers gutter sikre et godt utgangspunkt hjemme mot CSKA Moskva i det første av to kvartfinaleoppgjør i Europa League.
Wenger stilte med sine antatt beste spillere, og ga Petr Cech muligheten i mål, og fikk tidlig kampen inn i sporet han ønsket.
Raske kombinasjoner sørget for at ballen endte på høyrekanten hos Héctor Bellerin. Den lynraske spanjolen slo hardt langs bakken til en umarkert Aaron Ramsey. Waliseren gjorde ingen feil.
– Magisk Arsenal-angrep. Arsenal på sitt aller beste. Kombinerer, kombinerer og finner gode løsninger på små områder, kommenterte Eurosports Kjetil Rekdal.

Russisk vidunderbarn med kremscoring

Like etter skjedde det i motsatt ende av banen. Arsenal hadde to svært svake klarereringer, og til slutt skulle Laurent Koscielny ta ansvar.
Franskmannen hoppet inn i en duell med Aleksandr Golovin, men dundret 21-åringen ned.
– Det er litt klønete og vilt forvarsspill, mente Rekdal.
CSKA Moskva fikk frispark i svært gunstig posisjon og ikke overraskende var det det russiske vidunderbarnet som gikk frem.
Golovin bøyde ballen over muren og opp i krysset.

Mener Arsenal fikk billig straffe

Deretter gikk det meste Arsenals vei i den første omgangen.
Mesut Özil gikk ned for telling etter å ha avansert i gjestenes straffefelt. Det ble dømt straffe, men Rekdal mente ikke det var en korrekt avgjørelse.
– Det der er ingenting. Han blir ikke tatt. Han er ute av balanse og ramler til slutt, konkluderte fotballeksperten.
Alexandre Lacazette gjorde ingen feil fra krittet og økte til 2-1.

Ramsey med kampens lekreste

Til tross for vakre scoringer begge veier, hadde på ingen måte kampens høydepunkt kommet da. Ramsey hadde åpenbart selvtillit etter å ha sendt Arsenal i ledelsen tidlig i kampen, og viste seg fra sin frekkeste side etter 28 minutter. En lekker flikk sørget for en kunstscoring som du neppe vil angre på at du ser:
Lacazette fikk nok tid til å banke ballen i mål ti minutter før pause og sørget for at det stod hele 4-1 til Arsenal halvveis.
Kampen roet seg noen hakk etter pause. En liten strek i regningen for Arsenal var at Henrikh Mkhitarjan haltet av banen med en halvtime igjen. 29-åringen fikk seg en trøkk like over kneet og ble liggende til han fikk behandling.
Likevel vil det neppe ødelegge en ellers strålende kveld for Arsenal. Torsdag 12. april spilles returoppgjøret i Moskva.