Svenske Jonathan Levi ble klar for Rosenborg tidlig i juli. 21-åringen har kun fått muligheten til å vise seg frem for trønderne i Eliteserien i en kamp. Kantspilleren fikk en halvtime på banen i Rosenborgs 4-1-seier over Kristiansund i starten av august.
Det betyr ikke at han ikke blir lagt merke til i klubben. Levi har spilt tre kamper for Rosenborg 2 i 3. divisjon. Allerede i debuten mot Molde 2 scoret han før han senere ble tatt av, og i ettertid har han spilt 90 minutter mot både Junkeren og Stjørdals-Blink. På til sammen 246 minutter har han scoret åtte mål fra sin kantrolle. Det betyr at han har scoret ett mål i snitt hver halvtime, altså gjennomsnittlig tre mål per kamp.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38

– Litt som Helland

Faglig leder i SalMar-akademiet hos Rosenborg, Trond Henriksen, er begeistret etter å ha sett svensken herje i sort og hvitt.
– Han har vært veldig bra på andrelaget vårt. Han kom egentlig fra en tilværelse i Sverige hvor han sikkert ikke var lagt så mye merke til. Han er en kantspiller, litt som Pål André Helland, sier han før han utdyper:
– Han har rykk og én-mot-én-egenskaper. Han har vært en matchvinnertype for oss. Han har gode finter begge veier, og et veldig godt skudd, spesielt med venstrefoten, sier Henriksen.
Les også: Regelen alle Eliteserien Fantasy-spillere må være klar over

Aktuelt med mer spilletid på andrelaget

Spilleren trener med A-laget daglig, men på grunn av sterk konkurranse om plassene kan det være aktuelt å bruke han videre på andrelaget. Mandag startet han med blant andre nysigneringen Morten Ågnes Konradsen mot Stjørdals-Blink. Levi endte opp med fire scoringer. Fortsetter han slik, kan det hende han snart tar steget opp.
– Han går litt gjennom en læringsprosess og måten vår å spille fotball på, med tempo og hvordan vi ønsker å opptre. Fortsetter han å imponere, er det helt sikkert muligheter for å prøve seg på øverste hold, sier han.
– I utgangspunktet vil jeg tro at han vil spille noen kamper til på andrelaget for å få læring. Det er opp til Kåre (RBK-trener Ingebrigtsen, red. anm.) å bruke han, forklarer Henriksen.
Akademiets falige leder er klar på at det er en viss nivåforskjell mellom 3. divisjon og Eliteserien, men tror Levi vil ta med seg selvtilliten og erfaringen når han får sjansen på det øverste nivået. I utgangspunktet spiller andrelaget med tilnærmet juniorlag, men på hjemmekampene hender det at spillere fra A-stallen får prøve seg. Det er ikke noen uttalt målsetting om å rykke opp, men man ønsker å beholde plassen i 3. divisjon fordi det gir god matching.
PS. Den første Europaliga-playoffen mellom Ajax og Rosenborg spilles i Amsterdam på torsdag. Returoppgjøret går på Lerkendal torsdag 24. august. Begge kampene har sendestart 20.00, og blir vist direkte på MAX og Eurosport Player.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53