Torsdag skal det avgjøres. Brann har 1-0 å gå på før slovakiske Ružomberok står på motsatt side av banehalvdelen i Bergen.
Eurosport fotballekspert, Kjetil Rekdal, advarer Brann foran returoppgjøret. Onsdag fikk Dundalk det første målet på Lerkendal. Rosenborg måtte derfor ut i ekstraomganger etter å ha utlignet. Det håper han Brann kan ta lærdom av. For skulle slovakerne få den første scoringen er kampen vidåpen.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Du så hvor trøkk det ble på Rosenborg. De mistet fordelen med bortemål først og da blir det fort ubehagelig. Brann må unngå å slippe til bortemål og skulle de bli to kan det fort være døden. Så de må spille kontrollert offensivt, og få bortelaget til å øke risikoen. Da vil det åpne seg opp for de må fremover på banen etterhvert, sier Rekdal til Eurosport.no.

Kan tjene millioner

Det er mye som står på spill for Brann i kveld. Om de går videre fra 2. runde venter Premier League-laget Everton. Det betyr at Brann ikke bare vil motta rundt to millioner kroner i pengepremie for å gå videre. Med en så attraktiv motstander vil det kunne gi mer penger i kassen. Potensielt kan Brann flere millioner.
– Du får noen kroner for å gå videre. Brann mot Everton kan gi bra med publikum, kanskje et fullsatt Brann stadion og TV-inntekter, sier Rekdal.
Gode penger for Brann, selv om det er større penger om de mot formodning skulle ta seg videre til gruppespillet.
– Gulroten er gruppespillet. Det er der de store pengene ligger. Da jeg var i Aalesund tror jeg vi lå på rundt 10 millioner kroner brutto. Jeg vet ikke helt hva vi lå på netto. Da spilte vi play off mot AZ Alkmaar, sier Rekdal.
Til Bergens Tidene er daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, lite snakkesalig om den potensielle gevinsten Everton-kampen kan være. Men om torsdagens kamp sier hun følgende:
– For det første er dette den første kampen i Europaligaen på mange år på Stadion. Det er utrolig kjekt. Rutinene er litt annerledes for oss som arrangør. Det er kampmøte tidlig på dagen, bortelaget kommer for å trene på Stadion, de har pressekonferanse - det er en annen følelse knyttet til dette og det kribler litt.

– En kjempeopplevelse for spillerne

Selv om det skulle bli Everton i neste runde, tror Eurosports fotballekspert at det vil bli en god erfaring for Branns spillere, selv om de skulle ryke ut mot en potensielt bedre motstander.
– Du lærer litt og du får internasjonal erfaring. Klart det er kjekt å spille mot Everton på Goodison Park også. Det er en kjempeopplevelse for spillerne, sier Rekdal
Sportssjef Rune Soltvedt er tydelig på hva de ønsker å utrette i Europa.
– Vi har lyst å tette gapet til andre ligaer, i alle fall ikke la det øke. Det har med attraktiviteten til klubben og ligaen å gjøre. Er vi i Europa, blir vi mer attraktive. Jo sjeldnere norske klubber deltar i E-cup, og jo mindre vi prioriterer det, dess større blir avstanden til dem som får være med - sportslig og økonomisk, sier Soltvedt til Bergens Tidene.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52