LERKENDAL (Eurosport.no):
På en vindfull og iskald novemberdag i Trondheim landet Real Sociedad-troppen i ettermiddag. Skal en tro klubbens Instagram-profil var det en frossen gjeng som gikk av flyet på Værnes, og de var godt pakket inn da laget trente en lett økt på Lerkendal på kveldinga.

Kulde? – No problemo!

Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Men kulda blir neppe et problem torsdag, skal vi tro Real Sociedads manager Eusebio Sacristán.
– Jeg minnes en iskald kamp i Polen da jeg selv var aktiv. Rent bortsett fra at ballen kan sprette litt annerledes så tror jeg ikke det blir store forskjellen fra det vi er vant til, sier den tidligere midtbanespilleren med sju sesonger og fire ligamesterskap med Barcelona på CVen.
Etter 4-0-seier i lagenes første møte har baskerne god kontroll på avansement i gruppa. Med minst uavgjort er La Real videre og Rosenborg ute. Det gjør at RBK må i angrep i morgendagens møte, men 53-åringen hevder det ikke vil prege hans eget lags inngang til kampen.
– Vi angriper alle kamper på samme måte og med seier i morgen har vi fortsatt en sjanse til å vinne gruppa, så vi går ikke for ett poeng. Så får vi se om jeg angrer på det etter kampen, smiler han.

– Vi vinner på en normal dag

Rosenborg ble utspilt etter alle kunstens regler på Anoeta. Eusebio tror ikke laget hans får det i nærheten av like lett i morgen.
– I kampen i San Sebastian spilte vi veldig bra og var overlegne, men jeg forventer ikke det samme kampbildet i morgen. Samtidig har jeg såpass tro på eget lag at vi skal slå dem om vi er på vårt vanlige nivå. RBK har presset på seg siden de må vinne for å ha sjanse til å gå videre, forklarer Eusebio.
Den tidligere Celta- og Barcelona B-treneren følger opp:
– Jeg forventer det jeg ser hver gang jeg ser dem i analyse, et lag med mye fart, aggressivitet og intensitet – samt en solid defensiv struktur. Vi regner med at de vil være mer offensive, men at de kommer til å spille på de samme ideene som i Spania.
(saken fortsetter under)

Frykter ikke Bendtner

Siden 0-4-smellen i Nord-Spania i midten av september har Nicklas Bendtner virkelig fått fart på sakene og er på full vei mot toppscorertittelen i Norge. At dansken har funnet formen bekymrer ikke Eusebio.
– Vi visste også før forrige kamp at han er veldig god, særlig i boksen, men da fikk vi stoppet forsyningene hans og vi fikk kontroll på Bendtner. Det satser vi på å gjøre i morgen også, svarer La Real-sjefen på Eurosports spørsmål.
Han ville ikke avsløre hva han anser som Rosenborgs største trussel, men uttrykte at dødballer blir viktige i morgen. Spanjolene har vært meget solide på offensive cornere i hele høst, også i første kamp mot de norske seriemesterne.

Stiller med sterkt mannskap

Midtstopper Diego Llorente, som scoret to dødballmål mot trønderne sist, har ikke reist til Trondheim. Det har heller ikke midtbanespilleren David Zurutuza, som fikk en smell i foten i helgens 1-1-kamp mot Girona.

I tillegg varsler Eusebio flere endringer på laget. Skal vi tro spanske journalister Eurosport snakket med på pressekonferansen, blir laget seende omtrent slik ut:
(4-3-3): Gerónimo Rulli - Alvaro Odriozola, Aritz Elustondo, Inigo Martinez, Alberto de la Bella - Xabier Prieto, Illarramendi, Igor Zubeldia - Mikel, Willian, Sergio Canales
Benken: Tono, Juanmi, Adnan Januzaj, Carlos Vela, Jon Bautista, Ruben, Raul Navas.
Det betyr i så fall tre forandringer fra laget som møtte Rosenborg i september, og også tre endringer fra helgas 11er mot Girona i La Liga.
Real Sociedad var i kalasform sist de møtte RBK, men gikk siden sju kamper med kun én seier i La Liga og fikk stryk 1-3 av Zenit i St. Petersburg. Nå er de inne i en bedre stim med to utklassingsseire over Vardar i Europa League og den hjemlige formen er også i anmarsj.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19