LERKENDAL (Eurosport.no)
– For oss som tenker tilbake og har vært i fotballen i 50 år, så er det klart den har endret seg, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
I Rosenborgs bortemøte med Zenit St. Petersburg stilte det russiske laget med hele fem argentinere fra start. Bare tre av spillerne var russiske.
Han tror det vil bli lignende scener på Lerkendal i morgen.
– Det den gjengen der aller helst vil, er å spille i Europa. Det er sju argentinere med. De har lyst til å vise seg frem. Det er vel få russere som kommer utpå her i morgen.., sier Ingebrigtsen.

– Ser ikke ut som det gjør så mye

Etter 0-4-tapet borte mot Real Sociedad i Europaligaen, fikk RBK-treneren kritikk for at laget stilte uten en eneste trønder fra start. Ingebrigtsen tror likevel aldri vi aldri vil få se lignende tendenser her i Norge som med Zenit i Russland.
– Å utelate norske spillere for oss... Det kommer vel ikke til å skje. Det svir allerede nå når vi i enkelte kamper ikke har spilt med en trønder på laget. Men jeg tror aldri at de norske forholdene og den norske økonomien blir sånn at det bare er utlendinger på lagene, sier Ingebrigtsen.
Han tror den økonomiske gevinsten av Champions League-spill er viktige enn den nasjonale tilhørigheten for Zenit-laget.
– Det er så voldsomme penger i spill om du får spilt i Champions League, og om de gjør det med russere eller ikke, ser ikke ut som gjør så mye for deres publikum. De fylte 50 000 mot oss, sier Ingebrigtsen.
Russeren Yuri Zhirkov har få problemer med at det er få russiske lagkompiser.
– Det er treneren som bestemmer det. Om han mener utenlandske spillere skal få spille, er det hans beslutning. Og dessuten har resultatene også vært veldig bra, sier Zhirkov til Eurosport.

Ødelegger for landslaget

Pila til det russiske landslaget har stort sett pekt rett nedover de siste fem årene. For øyeblikket ligger laget på en historisk lav 63. plass.
Ingebrigtsen tror at Zenit-modellen er noe av årsaken til utviklingen.
– Det er litt sånn fotballen har blitt. I noen av lagene i Premier League er det ikke en engelskmann som spiller heller. Det er økonomien som styrer mye av fotballen. Det er klart det gjør det vanskeligere for det russiske og det engelske landslaget, sier Ingebrigtsen.
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52