Rosenborg fikk gullfesten i Eliteserien spolert søndag da Ruben Gabrielsen på overtid sørget for 2–1-seier mot Vålerenga. Men at seiersvante RBK-spillere må vente en uke på å sprette champagnen, synes ikke sjefen er noe som helst problem.
– Oppladningen til kampen var strålende. Alle gikk hjem og la seg tidlig, så det er helt strålende. Alle er friske og fine nå, smiler Kåre Ingebrigtsen.
Torsdag tar Rosenborg imot Zenit til Europa League-oppgjør på Lerkendal. Trønderne er avhengige av seier for fortsatt å ha håp om avansement, men har ikke fått noen heldig oppladning til kamp.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Både Marius Lundemo og Anders Konradsen forlot Lerkendal-gresset da Stabæk var på besøk i helgen, og minst en av dem er garantert ute mot den russiske storklubben.
– Marius Lundemo er ute, så får vi se med Anders Konrandsen, sier Ingebrigtsen på onsdagens pressekonferanse.
Det betyr at Ingebrigtsen og co. må se på nye midtbanekonstellasjoner foran det viktige oppgjøret. RBK-treneren har ennå ikke bestemt seg for hvordan midtbanen vil se ut, men understreker at Rosenborg uansett vil mønstre et slagkraftig mannskap.
– Vi har snudd på midtbanen i hele år, og det har vært gode konstellasjoner i hele tiden. Ingen som kommer inn er helt nye i rollen, vi har mange spillere som har spilt i posisjonene der før. Stallen vår er såpass bred at vi skal klare å løse det, mener Ingebrigtsen.
Med tap er Rosenborg definitivt ute av kampen om avansement fra gruppen og uavgjort gir bare syltynn teori. Ingebrigtsen er klar på at bare seier er godt nok når lagene entrer gressmatten torsdag kveld.
– Vi må vinne for å ha mulighet for avansement. Det er sikkert en teori for at vi skal klare det, men det forholder vi oss ikke til. Om vi skal klare det, så kan vi ikke gi fra oss slike muligheter som bortekampen mot dem. Da straffer de oss hardt, sier han.
Gjestene fra Russland er godt tjent med et uavgjortresultat, noe Ingebrigtsen mener vil prege kampen.
– Med italiensk trener er de nok ganske kynisk. De vet at med uavgjort er vi ute av det, og det er bare de og Sociedad igjen, så jeg tror de vil legge seg litt lenger bak i banen. Vi må bli flinkere å utnytte deres svakheter, det var vi ikke i bortekampen. Vi må prøve å gjøre det vanskeligere for dem, og kanskje vi da vil være litt mer direkte i stilen.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53