Etter torsdagens europaleaguekamp mellom Rosenborg og Zenit St. Petersburg kunne Eurosport.no melde om at bortesupporterne hadde skadet en vakt som ble sendt til lege og smadret rundt 80 seter.
Nå kritiserer bortesupporterne Rosenborg for at tribunene ikke hadde moderne sikkerhetskrav.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

Skjønner ikke Zenits forklaring

Gjennom en pressemelding til nyhetsbyrået Tass kommer det frem at de mener at det er i strid med internasjonal praksis at Lerkendal ikke er utstyrt med vandal-sikre seter.
Rosenborg har uttalt at de ønsker erstatning etter hærverket etter torsdagens kamp.
Klubben sier de ikke frasier seg ansvaret for skadene deres supportere påførte stadionanlegget, men mener det blir feil å lete etter en ondsinnet baktanke i dette.
– Slikt skjer når gjestetribunen ikke er utstyrt slik den bør, står det.
– Det må de bare få mene. Saken er egentlig avsluttet fra vår side. Det er UEFA som følger opp den nå, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug til Adressa.no.
Rosenborg mener at bortesupporterne skal ha påført hærverk for opp til 100.000 kroner. De har en helt annen oppfatning etter torsdagens kamp.
– Jeg kan ikke annet enn å flire av dette. Hvis vi ikke hadde hatt fasilitetene, så hadde vi ikke fått lov til å arrangere kampen. UEFA er streng på kravene sine. I tillegg har vi arrangert ganske mange E-cupkamper tidligere. I fjor arrangerte vi supercupen, sier Dyrhaug til Adressa.no.

Benekter rasistiske tilrop

Etter torsdagens kamp ble det også meldt om at bortesupporterne skal ha kommet med rasistiske tilrop i løpet av kampen.
Dette benekter klubbet at skal ha skjedd.
– Informasjonen om at det skal ha kommet rasistiske tilrop er usann. På møtet etter kampen tok ikke delegaten opp problemet i det hele tatt. Tilfeller av gjensidige provokasjoner ble også utelukket, kommer det frem i pressemeldingen.
PS. Fredag formiddag kunne daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug fortelle at vakten som ble sparket i hodet har pådratt seg en hjernerystelse, men skal ikke være alvorlig skadd.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53