Rosenborgs Pål André Helland (27) har i lang tid famlet i blinde. En skade i akillessen har holdt kantspilleren borte fra fotballbanen siden begynnelsen av august.
Før det var det inn og ut av laget på grunn av en lyskeskade.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
– Nå er det mørkt. Jeg har nesten lyst til å legge opp. Dette er så tungt. Nå begynte jeg endelig å komme i form, og så ryker lysken. Det er helt jævlig, sa Helland til Adressa da han slo opp lyskeskaden i juli.
Helland har imidlertid stort sett hele veien vært tett på troppen. Rosenborgs tur San Sebastián for Europa League-møtet med Real Sociedad er intet unntak.
Før kampen er RBK-angriperen igjen tilbake i det lune hjørnet som har kjennetegnet ham de siste årene hos serielederne. En av grunnene var at han nå endelig har det fått klart at kroppen trenger mer enn bare hvile og restitusjon for å komme tilbake for fullt.
– Det blir operasjon. Men om det skjer nå eller etter sesongen er fortsatt usikkert. Jeg har fått trent med laget, vært med på spillsekvenser og også vunnet litt på trening. Da får jeg i hvert fall føle litt på det igjen. Det gjør hverdagen lettere, sier han til Adressa.
Årsaken til at det ikke ennå er bestemt når vingen skal under kniven handler ifølge avisen om smerter. Helland har kunnet være med på enkelte spilløvelser på mindre bane, men når det har vært snakk om spill på et større område har det sagt stopp for 27-åringen.
Før turen nedover i Europa har Helland fått studert torsdagens motstander, og er optimistisk på vegne av lagkameratene før de entrer gresses på Anoeta.
– Jeg har sett to av kampene til Sociedad, og det er helt klart et godt lag. La Liga-lag er kanskje det tøffeste å møte, med tanke på tekniske ferdigheter og tempo i spillet. Vi får ta det igjen med god struktur. Og i tillegg ved å løfte oss enda ett hakk, sier han.
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52