Etter å ha stanget mot Zenit i 55 minutter fikk Rosenborg hull på byllen da Samuel Adegbenro ble revet ned innenfor russernes 16-meter.
Dommeren brukte bare sekunder på å blåse i fløyta, peke på straffemerket mens en mye omtalt danske plukket opp ballen.
– Er det noen gang det er viktig å score på straffepark i år, Nicklas Bendtner, så er det i dag, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal rett før det avgjørende øyeblikket.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

Nydelig Bendtner-straffe

Før torsdagens kamp hadde Rosenborg tre poeng i gruppe L, Zenit ledet gruppe F med sine ni poeng. Veien videre fra et gruppespill i Europaligaen ville dermed bli langt lettere om trønderne kunne ta poeng mot det russiske laget.
Denne teorien så også ut til å bli realitet da Bandtner klinket til fra elleve meter. Dansken nærmest limte ballen i venstre hjørne og sendte trønderne ett mål foran.
– Det er et perfekt satt straffespark. Skal keeperen ta den må han nærmest stå i hjørnet, sier Rekdal.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

Sekunder fra seier

Men med seks sekunder igjen av overtiden skjedde akkurat det som ikke skulle skje.
Zenit som hadde utfordret et Rosenborg-lag som bare ble mer og mer slitne fikk tilslutt uttelling. Aleksandr Kokorin klinket til på volley, keeper André Hansen hadde rett og slett ikke sjans og måtte se ballen suse i nettet. Det endte 1-1 i Trondheim.
– Det er ikke godt nok. Vi jobbet mye for at akkurat det ikke skulle skje. Det er ikke så mye annet å si enn at, når man ikke klarer å forsvare seg ordentlig på dette nivået i banen, da blir man straffet, sier Nicklas Bendtner til Eurosport etter kampe.
Rosenborg hadde mulighet til å komme opp på seks poeng, bare tre poeng bak Zenit som leder gruppe F. Nå står de i stedet på fire poeng, mens Zenit leder med sine ti poeng. Real Sociedad har ni poeng, mens Vardar som Rosenborg møter i siste kamp har null poeng.
– Vi har tapt to poeng. Det er vi skuffet for. Jeg synes vi hadde fortjent mer, men det er ikke alltid det går veien i fotbal. Nå vet vi hva som skal til i de to siste kampene, legger dansken til.

Kan fremdeles gå videre

Etter kampen fikk Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen spørsmål om hvor suprt det var å miste seieren i siste minutt, han svarte på følgende måte:
– Jeg vet ikke om det er mulig å beskrive det. jeg synes vi gjør en god kamp hele veien. Så blir vi litt bakpå på slutten. Det siste som skjer er at de scorer og det er usannsynlig kjipt, sier Ingebrigtsen før han legger til:
– Vi er nok folk inne i boksen der, men klarer ikke å ta ut han som scorer. men det får vi ikke gjor noe med i dag. guttene gjør en utrolig god jobb, de hadde fortjent tre poeng her i dag.
Rosenborg har fremdeles mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet i Europaligaen. Men da må de vinne de to neste kampene mot Real Sociedad og Vardar. I tillegg må Zenit vinne mot Real Sociedad. Zenit er derimot allerede videre fra gruppespillet.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53