Jämtkraft Arena var fylt opp til randen. Riktignok med 5000 mennesker. Og det var fylt opp med forhåpninger. Östersund er det første svenske laget som har kvalifisert seg til cupspillet i Europa League, og på hjemmebane var de ubeseiret i cupen. Det var til Arsenal kom på besøk.
Östersund hadde knapt ballen de første fem minuttene av kampen, og ble kneblet av de engelske stjernene fra første minutt. Dermed gikk det ikke kvarteret ut i kampen en gang før Arsenal satte ballen i nettet.
Allsvenskan
Spilt med flere verdensstjerner – nå har han satt seg et uvanlig mål
11/04/2021 PÅ 16:29
– Det var en scoring som bare måtte komme, basert på de første 13 minuttene, sa Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Det var venstrebacken til Arséne Wenger, Nacho Monreal, som sørget for å sende bortelaget i ledelsen, etter en klønete retur fra Östersund-keeper Aly Keita.

Enveiskjøring

Og det skulle ikke bli bedre for Östersund. I det 22. minutt rotet Östersund det til foran eget mål, noe Arsenals Henrikh Mkhitaryan utnyttet til det fulle. Et knallskudd som traff ryggen til hjemmelagets Sotirios Papagiannopoulos gikk hele veien inn i mål.
– Sånne tabber kan man ikke gjøre om man vil ha en sjanse mot et slikt lag. Nå har Östersund en keepertabbe og ett selvmål, sa Eurosports Kjetil Rekdal etter Arsenals andre mål.
Det skulle gå nær en halvtime av kampen før hjemmelaget kom seg godt inn på Arsenals banehalvdel. Det ble et realt taktskifte i kampen, og etter dette kom Östersund til både to og tre brukbare sjanser.
– Det var enveiskjøring av Arsenal de første 25-26 minuttene, men etter det har Östersund hatt litt overtak. Det er litt mer underholdning når hjemmelaget bidrar også, sa Rekdal etter halvtimen spilt.
Taktskiftet kom nok av at Östersund flyttet opp laget, og gjorde formasjonsbytte. Samtidig var Arsenal komfortable med ledelsen, og la seg og lavere med mindre press. Likevel ble det ikke mer enn bare en smak på overtak for hjemmelaget, som gikk med to tunge mål imot inn til pause.

Bytter, uten nytte

Svenskenes trener, Graham Potter, var tydelig ikke helt fornøyd med det han så den første omgangen, og gjorde to bytter i pausen. Brwa Nouri og Alhaji Gero gikk ut, mens Tesfaldet Tekie og Jamie Hopcutt kom innpå. Men ikke det heller skulle få Östersund med i kampen.
Like mange minutter var gått av den andre omgangen, som det var i første, da Arsenals tredje mål var et faktum. I det 58. minutt lekte Mezut Özil og Mkhitaryan seg mot hjemmelagets mål, og til slutt var det Özil som lett lempet ballen i mål, via svenskenes keeper.
– Om det var en mikrosjanse for Östersund, er det over nå, konstaterte Rekdal.
Etter dette var det ingenting som tydet på at det skulle snu. Östersund lå under 0-3, og Arsenal kontrollerte kampen ved å holde ballen i laget.

Siste sjanse

Det skulle imidlertid bli en sjanse for hjemmelaget å sikre seg, i det minste, et trøstemål. Like etter klokken hadde bikket 90 minutter markerte dommer for straffe til svenskene, etter at Tesfaldet Tekie ble lagt i bakken av Héctor Bellerín.
Tom Petterson stilte seg opp ved straffemerket, men leverte et straffespark som ikke kunne vært lengre fra å bli skrevet ned i historiebøkene.
– Det var en puslete straffe. Han viser godt hvor han skal sette den, så det ble veldig enkelt for keeper, sa Rekdal.
Etter en siste forspilt sjanse, endte kampen 0-3, og Östersund må utføre mirakler om de skal tukte Arsenal på Emirates i returoppgjøret.
UEFA Europa League
Historien gjentok seg for Molde: Falt sammen etter imponerende åpning
26/11/2020 PÅ 19:45
UEFA Europa League
Fortsatt usikkerhet rundt Molde-profilens skade: – Vil gjøre undersøkelser
25/11/2020 PÅ 20:24