– Vi vet det vi trenger å vite om Ajax, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen da han onsdag møtte pressen før kampen mot Ajax.

– Sett svakheter vi kan utnytte

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Det nederlandske laget tapte fjorårets finale mot Manchester United, men Ingebrigtsen føler at de har en fair sjans til å ta seg videre.
– Vi har sett svakheter vi kan utnytte, og vi har sett ting vi må være på vakt mot, sa RBK-treneren, som la til at de møter et godt lag med gode spillere.
– Det vil bli en vanskelig kamp, men vi har sto tro på at vi kan få et godt resultat, sa han videre.
Ifølge Ingebrigtsen er Ajax er favoritter, men han sier også at det i fotball har skjedd større overraskelser tidligere enn om RBK skulle ta seg videre.

– Superviktig å få en scoring

Med i troppen er nykommer Samuel Adegbenro (21), som tirsdag ble presentert som Rosenborg-spiller. RBKs danske midtbanespiller, Mike Jensen, sier 21-åringen er en type som kler Rosenborg godt.
– Han har vist god form, og det håper vi at han tar med seg til oss, sa Jensen.
Ingebrigtsen sier Adegbenro er en spiller som kan utgjøre en forskjell, og antydet at 21-åringen kan slippe innpå i kampen torsdag.
Jensen forventer en kamp der Ajax vil presse på fra start, og sier at det er viktig at de står imot presset. På spørsmål om det er viktig å score Amsterdam Arena, svarer Jensen:
– Det sier seg selv, det er superviktig å få en scoring. Men vi kan fint leve med 0–0 også. Men jeg tror et godt resultat er at returkampen på Lerkendal blir åpen, sier Jensen.
(©NTB)
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52