Real Sociedad - Rosenborg 4-0:
Det ble en knalltøff åpning for Rosenborg på høstens Europa League-eventyr. For på mektige Anoeta stadion ble trønderne statister og ble til tider herjet med av et effektivt og god Real Sociedad.
Rosenborg ble regelrett rundspilt og var fullstendig sjanseløse. Det endte 3-0 etter en skrekkelig start der Andrè Hansen tabbet seg ut i Rosenborgs mål. Diego Llorente og David Zurutuza scoret for Real Sociedad før Jørgen Skjelvik satte ballen i eget mål. Etter pause stanget Llorente inn 4-0.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Jeg føler at vi ikke er helt på nivå i dag. Spesielt ikke i første omgang. Det var en dårlig start. Vi var fryktelig nervøs. Hver gang vi hadde ballen mistet den, sa Mike Jensen etter kampen til Eurosport.

– Smågutter

– Vi er skuffet over oss selv for prestasjonen. Vi vet at hvis vi skulle ha fått med oss noe herfra så måtte vi ha vært opp mot maks. Det er vi ikke i dag. Det så ikke ut som at vi hadde helt troen på det. Det holder ikke mot dette laget her, sier Ingebrigtsen til Eurosport.
– Jeg synes ikke Rosenborg har kommet seg opp på sitt beste. Det er de helt avhenig av. Det skal ikke være så stor forskjell på Rosenborg og Real Sociedad. De får en grusom start etter 0-2 på ti minutter. Rosenborg er ikke et dårlig lag i norsk målestokk, men mot Real Sociedad blir de, i dag i alle fall, smågutter, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Det eneste positive å ta med seg var at Pål Andrè Helland var tilbake på banen da han ble byttet inn i det 74. minutt. Mot slutten slet også Samuel Adegbenro og keeper Andrè Hansen med det som så ut som en krampe. Førstnevnte ble byttet ut for Milan Jevtovic. Rosenborg inntar 3. plassen i gruppen etter at Zenit vant 5-0 borte mot Vardar.
– Vi får en fryktelig start. Jeg kan ikke gi en retur ut i det rommet. De får det de ønsker, en kjempestart. Så får vi en sjanse og Anders får et skudd der, men de kontrer. Da blir det tøft, sa Hansen om tabben.
Saken fortsetter under videoen:

– En keepertabbe

Det ble en marerittstart for Rosenborg. Allerede etter ni minutters spill lå den første ballen bak Andrè Hansen i Rosenborgs mål. Asier Illarramendi fikk stå helt alene på distanse og fyrte av et skudd. Rosenborg-keeperen klarte ikke å holde ballen og ga en retur. Den var Diego Llorente først på og sendte ballen i mål. En stygg keepertabbe.
– Hansen som har spilt fantastisk bra. Det der blir for lett. Det er selvfølgelig en keepertabbe, sa Rekdal.
Verre ble det minuttet senere. Xabi Prieto stormet fremover på høyresiden til vertene og fikk stå helt upresset å slå ballen inn foran mål. Trønderne glapp i markeringen og lot David Zurutuza stå helt alene inne foran mål og stanget inn 2-0. Sjokkstart fra hjemmelaget og Rosenborg hang ikke med.
– Det er en klassekontring av Sociedad. Det er bare å ta av seg hatten for det innlegget og den avslutningen. Det er en grusom åpning for Rosenborg. Det er litt for lett, sa Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

– Det blir mål

Hjemmelaget fortsatte å male på og fire minutter før pause kom Xabi Prieto igjen rundt på høyresiden og fikk slått ballen inn foran mål. Der stod Willian José klar til å sette ballen i mål, men istedenfor satte Jørgen Skjelvik ballen i eget nett i det han skulle prøve å klarere.
– Det blir mål uansett. Om ikke Skjelvik setter den ville spissen ha scoret, sier Rekdal.
Real Sociedad fortsatte å trøkke på etter pause, men klarte ikke å få ballen i mål. Mot slutten av kampen kviknet Rosenborg til og Samuel Adegbenro prøvde å få et trøstemål da han rappet til et skudd i keeperhjørnet, men keeper fikk avverget til corner.
Tretten minutter før slutt satte Llorente inn dagens andre scoring da han stanget inn 4-0.
– Det begynner å bli stygge sifre. Det er, igjen, et mål som burde være mulig å unngå. Du må ta duellene i egen boks, sier Rekdal.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19