– Vi var et relativt nykomponert lag i starten av sesongen. Da skulle alle finne sin plass i laget og vi jobbet med å bli mer samspilte.
Nicklas Bendtner (29) ser tilbake på starten i Rosenborg-trøya. Fotball-Norge gikk nærmest i kollektivt sjokk da Rosenborg i mars presenterte dansken som mannen som skulle ta opp arven etter landsmann Christian Gytkjær fra forrige sesong.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

– Vi har vært en klasse over alle motstanderne våre

Etter scoring både mot Odd og Sandefjord i sesongens to første kamper, stoppet det imidlertid litt opp for den høyreiste spissen. De påfølgende elleve kampene ble det flere gule kort enn scoringer. Men da kritikerne gjorde seg klare til å fylle pepper på børsa, løsnet det plutselig og målene rant inn.
På de ni siste Eliteserie-kampene har det blitt ti scoringer, noe som har sendt Bendtner helt opp i ryggen på Ohi Omoijuanfo på toppen av toppscorerlisten.
Hovedpersonen selv mener den store forvandlingen har en ganske så enkel forklaring.
– Jeg tror hele laget fungerer bedre når relasjonene blir bedre. Vingene forstår bedre hvordan jeg beveger meg og midtbanespillerne forstår hvor jeg går på løp når de har ballen. Da blir relasjonene bedre. Det vi har vist de fem-seks siste kampene, hvis man ser bort fra Real Sociedad-kampen (første gruppespillkamp i Europa League), så har vi vært en klasse over alle motstanderne våre, sier Bendtner.
Saken fortsetter under videoen:

Dette overrasket de Lanlay mest med Bendtner

Lagkompis Yann-Erik de Lanlay liker å spille med Bendtner og har latt seg imponere av dansken. Spesielt en ting overrasket ham med spissen.
– Jeg synes han er en utrolig smart spiller. Han tar gode løp og vet når vi andre skal ha ballen. Det som overrasket meg først da han kom til klubben var hvor smart han er. Spilleforståelsen. Den er veldig bra altså, sier vingen til Eurosport.no.
Torsdag venter Vardar Skopje i andre gruppespillskamp i Europa League. Det er en kamp Rosenborg er nødt til å vinne om de skal ha noe håp om avansement i en gruppe som også inneholder Zenit St. Petersburg.
– Det viktigste jeg kan bidra med er laginnsats. Vi må fungere som lag for å gjøre det godt i Europa, slik vi har vist i Eliteserien i det siste. Hvis vi fungerer godt tror jeg vi har en god sjanse til å vinne kampen, sier Bendtner.

Bendtner: – Ikke noe dårlig lag vi møter

Mot et Vardar-lag som røk 0–5 hjemme for Zenit i åpningskampen, håper trønderne også å gjenreise æren etter selv å ha blitt rundspilt og ydmyket i San Sebastian for to uker siden.
– Det er ikke noe dårlig lag vi møter. Det blir en annerledes kamp enn mot Real Sociedad. Jeg forventer at vi kommer til å ha mer ball i laget enn første kampen, og da skaper flere sjanser. Det blir nok et mer målfarlig Rosenborg-lag enn tidligere i turneringen, sier Bendtner.
Med Bendners målform den siste tiden er det helt naturlig at de fleste øyne rettes hans vei på spørsmål som skal sørge for hjemmejubel på Lerkendal torsdag kveld. Dansken er imdlertid klar på at han trenger hjelp, og to av spillerne som kan bli nøklene der er Samuel Adegbenro og Yann-Erik de Lanlay.
– Dere vet godt hva jeg ønsker meg fra de i morgen, ler Bendtner.
– Det viktigste er å vinne kampen, men om jeg samtidig kan opprettholde målsnittet mitt er det selvsagt fint, sier han.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19