Christian Eggen Rismark er kanskje mest kjent for å være Rosenborg-legenden Nils Arne Eggens barnebarn.
Men nå har også folk begynt å få øynene opp for fotballspilleren Eggen Rismark.
Stopperbautaen er kaptein på et Ranheim-lag som på sensasjonelt vis er klare for Eliteserie-spill i 2018.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Og med sitt navn og rykte, er det kanskje ikke så overraskende at ryktene har begynt å gå om 26-åringen vil kunne tre på seg Rosenborg-drakten i nær fremtid.

– Jeg har bare én fotballkarriere

Eurosport.no vet at Tromsø er blant klubbene som vurderer Ranheim-spilleren. Selv tar hovedpersonen det hele med knusende ro.
– Fra Rosenborg vet jeg ingenting, jeg har ikke hørt noe om det. Ikke har jeg agent, og det har ikke vært noen formell interesse. Det er det ganske kjedelige svaret jeg har, sier Rismark til Eurosport.no.
– Så du forblir Ranheim-spiller også i 2018?
– I utgangspunktet ser det slik ut, men du vet aldri. Vi er en semiprofesjonell klubb, og jeg har bare én fotballkarriere. Jeg skal ikke utelukke noe, men det skal litt til. Jeg er jo kaptein også.
Rismark Eggen innrømmer likevel at han har opplevd mer trøkk rundt sin egen person i takt med storspillet.
– Når man har gjort det bra, er det vel naturlig det. Men om jeg forventer at det blir mer trøkk nå som sesongen er ferdig, vet jeg ikke.

– God nok for Rosenborg

Eurosport-ekspert Roger Risholt skjønner godt at ryktene går om Ranheim-stopperen.
– Jeg har veldig troen på Christian. Han er en spiller med store muligheter. Jeg mener helt seriøst at han er god nok til å spille for Rosenborg. Det er jeg helt overbevist om. Han er kanskje ikke god nok til å gå rett inn i startelleveren fra første stund, men om han fortsetter den utviklingen han har hatt tror jeg han ville fått mange muligheter. At han kunne vært en del av RBK-stallen allerede nå, ser jeg ingen problemer med.
Risholt har fulgt Eggen Rismark i hele 2017-sesongen, og mener 26-åringen innehar helt spesielle egenskaper som fotballspiller.
– Chrisitan har hatt en veldig fin utvikling, og blitt bedre og bedre utover sesongen. Han har noen unike egenskaper i sin posisjon i norsk fotball. I tillegg til å være svært duellsterk, er han ekstremt rolig i det han foretar seg. Spesielt med ball. Han er en veldig spillende stopper som er ekstremt god i oppspillsfasen. Han vet når han skal bruke ett touch og når han skal bruke tre. Han har en ekstremt god fot, og vet når han skal slå i mellomrom og når han skal gå for de presise 50-meters crosserne.
Og legger til:
– Han har gått RBK-skolen, og har 4-3-3 i blodet. I tillegg hadde han vært en meget god mann å ha når de dominerer kamper som de gjør med sin pasningsfot. Han kan slå alt fra presise pasninger i mellomrom til de lange crosserne.

Skjelvik-erstatter?

Jørgen Skjelvik, som store deler av sesongen har vært Tore Reginiussens makker i midtforsvaret til Rosenborg, har ikke blitt enig med trønderne om ny kontrakt og forlater klubben etter at kontrakten går ut på nyåret.
Risholt ser ingen grunn til at Rismark Eggen ikke skal gå inn og kunne være et alternativ til å ta over for landslagsstopperen.
– Han har det meste. Det eneste man kan utsette på er kanskje farten, men den tar han igjen på klokskap. Alle husker jo Erik Hoftun, som var smart nok til å aldri bli fraløpt. Den egenskapen har også Christian. Om Rosenborg henter han, må de tørre å gi han sjansen. Så er det opp til han selv å gripe den. Jeg mener det er noe han er mer enn kapabel til.
Risholt er heller ikke redd for at 26-åringen skal bukke under for presset som følger med å tre på seg RBK-drakten.
– Når du skal spille for Rosenborg, må du tåle press. Det er svært viktig. Christian viste i kvalifiseringen mot Sogndal at han ikke har noe problemer med den biten. Han var iskald i selv de mest pressede situasjonene og avgjørende øyeblikkene. Selvfølgelig blir det på et litt annet nivå i RBK, men det tror jeg han er klar for.

Har deltidsjobb i DNB

I likhet med sine medspillere har Eggen Rismark måttet ty til jobb utenom fotballen for å få det økonomiske til å gå opp. Det blir også hverdagen om han blir med Ranheim opp.
– Det er ikke så mye som vil endre seg i forhold til det å bli Eliteserie-spiller. Jeg var på jobb i DNB i går.
Han innrømmer likevel at det ville vært befriende å kunne fokusert kun på det sportslige.
– Sånne ting teller selvfølgelig. Det går mest på sport, men da har man også økonomi til å satse for fullt. Det er noe jeg ville vurdert, men det må komme noe konkret først.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53